02 Μαρ 2024 09:22

“Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Δήμος Πύλης… “

Απέστειλε ξανά έγγραφο προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Ντόλιο για την αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στο τ.δ. Ροποτού και χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

κ. Υφυπουργέ,

με το αριθμ. 963/24.02.2010 έγγραφο του Δήμου μας, σας γνωστοποιήσαμε το σοβαρότατο πρόβλημα που προέκυψε στο τοπικό διαμέρισμα Ροποτού, με την ραγδαία  εξέλιξη του κατολισθητικού φαινομένου.

Για μία ακόμη φορά σας περιγράφουμε συνοπτικά το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν και συνεχίζουν να προκαλούνται.

Τα δίκτυα υποδομής, ύδρευσης, οδοποιίας, έχουν υποστεί τεράστια ζημιά. Δεν υπάρχει προσβασιμότητα στον κεντρικό οικισμό του χωριού, σπίτια δεν συνδέονται μεταξύ τους, δεν έχουν νερό, κτηνοτροφικές μονάδες αδυνατούν να λειτουργήσουν.

Υπάρχουν ρωγμές και υποχωρήσεις τοίχων αντιστήριξης που βρίσκονται σε πρανή, αντιπλημμυρικά έργα που υπήρχαν έχουν καταρρεύσει. Σπίτια βρίσκονται υπό κατάρρευση. Η Εκκλησία, το Σχολείο του δ.δ. Ροποτού έχουν υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτης ζημίας.

Ζητήσαμε από την πλευρά σας άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 200.000,00 Ευρώ με σκοπό να αντιμετωπίσουμε την διαχείριση έκτακτης ανάγκης που έχουμε περιέλθει.

Δυστυχώς δεν βλέπουμε χαραμάδα ελπίδας.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια των δημοτών μας και κατοίκων του τοπικού διαμερίσματος Ροποτού. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε απέναντι στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας, ως Δήμος, την στιγμή που  βλέπουμε, ακούμε και οδηγούμαστε στα μεγαλεπήβολα σχέδια του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

κ. Υφυπουργέ,

πως θα πείσουμε τους δημότες μας για την αναγκαιότητα λειτουργίας του νέου θεσμού, της νέας μεταρρύθμισης;

Ζ η τ ο ύ μ ε   άμεσα την ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Το παρόν έχει κοινοποιηθεί:

  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Στους Βουλευτές του Ν. Τρικάλων
  • Στους Φορείς του Δήμου Πύλης