24 Φεβ 2024 09:13

“Στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πύλης”

tn_ddy(2)Στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος και ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης  Κουτσονάσιος, στις 8 και 9 Απριλίου,  στα πλαίσια του 7ου  συνεδρίου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. με θέμα: «Δημοτικά κέντρα πρόληψης και προστασίας της υγείας σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους».

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Ο Δήμος Πύλης είναι μέλος του διαδημοτικού δικτύου υγείας μαζί με άλλους 125 Καλλικρατικούς Δήμους  απ' όλη τη χώρα.

Σημαντική είναι η ενίσχυση από την πιστοποίηση και την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) από την προοπτική ανάπτυξης, μαζί με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, των δημοτικών κέντρων πρόληψης και προστασίας της υγείας σε όλους τους δήμους που είναι μέλη του δικτύου και θα το ζητήσουν και από άλλους ισχυρούς επιστημονικούς φορείς. Το πεδίο της πρόληψης των νοσημάτων, της προαγωγής της υγείας, του προσυμπτωματικού ελέγχου σε εθνικό επίπεδο και γενικότερα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι για το δίκτυο το πεδίο προτεραιότητας της  Τ.Α. όσον αφορά τη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών υγείας.

Ο Δήμος Πύλης θα διοργανώσει το επόμενο διάστημα  ημερίδες-συνέδρια  για όλους τους δημότες, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν από επιστήμονες για διάφορα ιατρικά θέματα.