02 Μαρ 2024 09:10

“Συνάντηση στο Δήμο Πύλης για το 2ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Καραγκούνηδων”

tn_synanthsh 2 gia antamwma karagounhdwnΤην Τετάρτη 25 Ιουλίου στο Δημαρχείο Πύλης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής για το 2ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Καραγκούνηδων.

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κουτσονάσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Μαγκούτης, ΚώσταςΜπουζιώκας, Βαίτσα Μπουροκώστα, ο πρόεδρος της αμφικτιονίας Καραγκούνηδων Θεσσαλίας Απόστολος Φιρφιρής, ο  πρόεδρος του ΕΛΟΚ και αντιπρόεδρος της αμφικτιονίας  Χρήστος Παπαπολύκαρπος, η γραμματέας Βασιλική Κοζιού, η πρόεδρος των πολιτιστικών συλλόγων Καρδίτσας Κατερίνα Σταθοπούλου καθώς και τα μέλη της οργανωτική επιτροπής Γιώργος Ζιάκας και Παναγιώτης Νταλούκας.

Το αντάμωμα θα διεξαχθεί το τριήμερο 7, 8, 9 Σεπτεμβρίου 2012. Στη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνουν την πρώτη μέρα η επίσημη έναρξη του συνεδρίου καθώς και μία συνεδρία  στο Hotel ''Pyli '' στην Πόρτα Παναγιά, τη δεύτερη μέρα συνεδρίες πρωί και απόγευμα στον ίδιο χώρο και την τρίτη μέρα ο «μεγάλος χορός» στο  Παλαιομονάστηρο (γήπεδο), με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από όλη τη χώρα. Επίσης  θα γίνουν δρώμενα σε τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Γόμφων που θα εντυπωσιάσουν το κοινό. Το αντάμωμα θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα τοπικά αλλά και Πανελλαδικά Μ.Μ.Ε. καθώς  και δορυφορικά.

Συναντήσεις της οργανωτικής επιτροπής καθώς και των υπολοίπων επιτροπών θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το αντάμωμα. Το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί και θα ανακοινωθεί μετά το 15 Αύγουστο το ακριβές πρόγραμμα.

Όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής πιστεύουν ότι θα φανούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής , θα αναδειχθούν η ιστορία, η παράδοση και ο πολιτισμός του τόπου μας και μέσα στην κρίση θα τονωθεί η τοπική αγορά αφού πρόκειται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα.

Ο κόσμος θα μπορεί να γλεντήσει υπό τους ήχους εκλεκτής παραδοσιακής ορχήστρας και να γευτεί δωρεάν παραδοσιακό φαγητό.