23 Φεβ 2024 01:07

“Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Λαζαρίνες 2012″ στο Δήμο Πύλης”

tn_lazarines 2012 (2)Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πύλης σε συνεργασία με το Δήμο Πύλης οργάνωσαν την εκδήλωση «Λαζαρίνες 2012». Μια εκδήλωση θεσμός πλέον. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί την Παρασκευή 06 Απριλίου 2012.

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων μετά από την επίσκεψή του στο σχολείο για την προσφορά πασχαλινών δώρων στα παιδιά περίμενε τις «Λαζαρίνες» στο Δημαρχείο Πύλης. Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου γέμισε χαρούμενα παιδικά πρόσωπα. Τα κορίτσια του Δήμου φόρεσαν τα καλά τους, πήραν τα στολισμένα καλάθια τους με φυσικά ανοιξιάτικα λουλούδια, τραγούδησαν το «Λάζαρο» με τις μελωδικές παιδικές φωνές τους κρατώντας έτσι ζωντανό το έθιμο του «Λαζάρου».

Η γιορτή ξεκίνησε με το Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο να καλωσορίζει τα παιδιά και να δίνει τις ευχές του για καλή πρόοδο και Καλό Πάσχα. Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Τζάνη ευχήθηκε σ' όλους «Χρόνια Πολλά & Καλή Ανάσταση». Επίσης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο για τη συνεργασία και τη συμπαράστασή του προς το Σύλλογο.

Όλα τα καλάθια ήταν εξίσου πανέμορφα στολισμένα και η επιλογή δύσκολη. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να γίνει κλήρωση για τα καλάθια που θα βραβευθούν. Τυχερές «Λαζαρίνες» ήταν: η Δέσποινα Κωσταρέλου, η Μαρία Λαμπρογεώργου και η Σπυριδούλα Καλογήρου.