21 Απρ 2024 13:55

“Πλακοστρώσεις πεζοδρομίων στο τ.δ. Πύλης του Δήμου Πύλης”

tn_plakostrwseis pezodromiwnΟλοκληρώνονται οι εργασίες του έργου «Πλακοστρώσεις πεζοδρομίων επί της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας» στο τ.δ. Πύλης του Δήμου Πύλης.  Συγκεκριμένα, τα πεζοδρόμια ήταν επιστρωμένα με κυβόλιθους οι οποίοι είχαν καταστραφεί σε πολλά σημεία λόγω παλαιότητας και εργασιών ηλεκτροφωτισμού, οπότε απαιτούνταν άμεσα η αποκατάστασή τους.

Μετά τις εργασίες καθαίρεσης της παλιάς επίστρωσης τα πεζοδρόμια επιστρώθηκαν με ακανόνιστες πλάκες, με ταινίες μαρμάρου και κυβόπλακες. Ο Δήμος Πύλης με προηγούμενες εργολαβίες είχε κατασκευάσει πεζοδρόμους με κυβόπλακες και ακανόνιστες πλάκες δίνοντας μια ομοιόμορφη ταυτότητα η οποία εναρμονίζεται με το περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Πρόκειται για ένα έργο όπου αλλάζει ουσιαστικά την εμφάνιση της πόλης. Η αισθητική αναβάθμισή της έχει άμεση σχέση με την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 230.000€ και η χρηματοδότησή του είναι από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. για το ποσό των 150.000€ και 80.000€ από ιδίους πόρους του Δήμου. Ανάδοχος του έργου είναι η τεχνική εταιρία Κ. Μπαμπαλής & ΣΙΑ Ε.Ε..