18 Ιούν 2024 11:57

“Υπογραφή έργου: «Διευθέτηση Ρέματος Παλαιομοναστήρου Δήμου Πύλης»”

tn_episkepsh agorastou 6-12 iΣτην Πύλη βρέθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Αρχικά ο κ. Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Κουφογάζο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη επισκέφθηκε τα έργα βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης για τον Σ.Μ.Α. Πύλης, όπου με ικανοποίηση διαπιστώθηκε η  πρόοδος  των εργασιών του έργου που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με τις συντονισμένες ενέργειες του ιδίου, των δημάρχων Πύλης και Μουζακίου κυρίων Κουφογάζου και Κωτσού αντίστοιχα.

Αμέσως μετά ο κ. Αγοραστός παραβρέθηκε σε σύσκεψη στο δημαρχείο Πύλης όπου υπεγράφη από τον περιφερειάρχη και η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Διευθέτηση Ρέματος Παλαιομονάστηρου δήμου Πύλης». Ο προϋπολογισμος του υπόψη έργου ήταν 630.000 ευρώ και το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 315.000,00 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και Κύριος και Δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ στις 7-10-2011 και περιλαμβάνει τις εργασίες εγκιβωτισμού του ρέματος που διέρχεται στα όρια του οικισμού Παλαιομονάστηρου του δήμου Πύλης, για την προστασία του οικισμού από πλημμύρες. Θα κατασκευαστεί πλακοσκεπής οχετός διαστάσεων 4,60 χ 3,60 m (με καθαρές εσωτερικές διαστάσεις 4,00 m x 3,00 m) σε μήκος περίπου 270 m από οπλισμένο σκυρόδεμα. Κατά διαστήματα 40 μέτρων θα γίνουν φρεάτια για τον έλεγχο του ρέματος και για καθαρισμό.
Στην υπογραφή σύμβασης της διευθέτησης του ρέματος Παλαιομοναστήρου από την περιφέρεια παρέστησαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κύριοι Τσίγκας, Μπάρδας, καθώς και η κυρία Αργυροπούλου. Από τον δήμο Πύλης παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κύριοι Κουτσονάσιος και Λαμπρογιώργος καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο της Περιφέρειας όσο και του δήμου.
Τόσο ο κ. Αγοραστός όσο και ο κ. Κουφογάζος με δηλώσεις τους, εκτός από αυτή καθ' αυτή τη σημασία των έργων αναφέρθηκαν και στην τονωτική ένεση που δίνουν αυτά στην τοπική οικονομία και στην τοπική αγορά απασχόλησης, ειδικά στον κλάδο των κατασκευών που πλήττεται με δριμύτητα από την κρίση.