15 Απρ 2024 06:33

“Γαλλο-Ελληνική συνάντηση”

tn_antallagh dwrwn

Στις 24 Φεβρουαρίου μια αντιπροσωπεία του Δήμου Πύλης, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι οι κ.κ. Ιωάννης Σουφλιάς, Βασίλειος Μπαλάς και Κων/νος Τσόλας επισκέφθηκαν το Δήμο Lacanau της Γαλλίας.

 

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό…

Ο σύλλογος Lacanau – Europe φιλοξένησε την ελληνική αντιπροσωπεία για 3 ημέρες η οποία είχε τη δυνατότητα να ανακαλύψει την περιοχή και κυρίως τους αμπελώνες και τους «πύργους» της περιοχής Medoc καθώς επίσης τις τουριστικές υποδομές και την πολιτιστική κληρονομιά της κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Πύλης δήλωσε ότι ο στόχος αυτής της επίσκεψης είναι μια πιθανή συνεργασία και ανταλλαγή ανάμεσα στην ελληνική κοινότητα και στο σύλλογο. Το επίπεδο της επικοινωνίας είναι πολύ υψηλό χάρη στη βοήθεια του Πατέρα Θεόδωρου Παπανικολάου. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ των δυο δήμων. Είναι τουριστικοί τόποι, έχουν τον ίδιο αριθμό κατοίκων και τις ίδιες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Εύχεται να αναπτυχθούν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δυο κοινοτήτων και κυρίως προς όφελος της νεολαίας. Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε τη δυνατότητα να συναντήσει κάποιους τοπικούς οικονομικούς παράγοντες καθώς και συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Lacanau δέχτηκε τον Έλληνα ομόλογό του στο Δημαρχείο όπου κατόπιν των εθιμοτυπικών ευχών και της ανταλλαγής αναμνηστικών δώρων συζήτησαν την περαιτέρω συνεργασία μέσω της αδελφοποίησης των δύο δήμων.