21 Απρ 2025 17:36

«Φωταγωγήθηκε η κρεμαστή πεζογέφυρα πίσω από το Δημαρχείο της Πύλης»

 

Μια ιδιαίτερη αισθητική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Δήμος Πύλης με τη φωταγώγηση της κρεμαστής πεζογέφυρας η οποία ενώνει την Πύλη με την Πόρτα Παναγιά. Δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης και προβολής του περιβάλλοντα χώρου κατά τις νυχτερινές ώρες καθώς και την διευκόλυνση των πεζών – κατοίκων και επισκεπτών.

 

Σίγουρα περνώντας ο επισκέπτης από το συγκεκριμένο σημείο θα δει κάτι το ξεχωριστό, προκαλώντας ευχάριστα συναισθήματα. Το υπέροχο φυσικό τοπίο, με τα πλατάνια, τον Πορταϊκό ποταμό με την ανάπλαση της κοίτης του και τα βράχια των βουνών αναδείχθηκαν ακόμη περισσότερο δίνοντας μια μοναδική αίσθηση το βράδυ.

Η κρεμαστή πεζογέφυρα κατασκευάστηκε το 1981 για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ομώνυμης βυζαντινής εκκλησίας Πόρτα Παναγιά. Έχει μήκος 120 μέτρα και στηρίζεται σε δυο πυλώνες ύψους 16 μέτρων. Το πλάτος της είναι 2 μέτρα και το ύψος από την κοίτη του ποταμού 7 μέτρα. Η ανάρτηση του καταστρώματος γίνεται με ευθύγραμμα προτεταμένα καλώδια και είναι η πρώτη γέφυρα στην Ελλάδα που κατασκευάστηκε με αυτή την τεχνική.