22 Σεπ 2023 12:25

“Επιστολή Διαμαρτυρίας Δημάρχου Πύλης για το θέμα των Τ.Ε.Ι. Τρικάλων”

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Επιτρέψτε μας να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των πολιτών του Δήμου Πύλης για την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής παρουσίας και λειτουργίας των σχολών Τ.Ε.Ι. στην πόλη των Τρικάλων. Η ενέργεια των εισηγητών σας να μη συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων, των ΤΕΙ στα Τρίκαλα, προσβάλλει βάναυσα το σύνολο των κατοίκων των Τρικάλων και των όμορων Δήμων.

Προφανώς και η ενέργεια αυτή τείνει να χαρακτηρίζεται εχθρική από το σύνολο των δημοτών και των φορέων της περιοχής μας. Η αφαίμαξη της εκπαιδευτικής παρουσίας των σχολών ΤΕΙ στα Τρίκαλα, δημιουργεί αλυσιδωτές εκπαιδευτικές, κοινωνικές, οικονομικές και μεγάλες παρενέργειες στον κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό της πόλης.

κ. Υπουργέ

Μην ακούτε μόνο τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ακούστε και τις κοινωνίες με τους φορείς, τους σπουδαστές και τους κατοίκους της περιοχής μας. Την εκπαιδευτική αναβάθμιση επιθυμούμε και όχι την υποβάθμιση που σας εισηγούνται.

Προσδοκούμε στην άμεση ενέργειά σας για την αποκατάσταση των πραγμάτων στην ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία των σχολών ΤΕΙ και πιστεύουμε στα ικανά πολιτικά σας αντανακλαστικά.

 

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Πύλης

Κων/νος Δ. Κουφογάζος