13 Ιούλ 2024 02:59

“Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στο Δημαρχείο Πύλης”

tn_episkepsh agorastou 2011Για «μποναμά» έργων στο Δήμο Πύλης έκανε λόγο ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στο Δημαρχείο Πύλης την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Εκτός του έργου της κατασκευής του δρόμου πρόσβασης στο ΣΜΑ Πύλης που θα μειώσει την απόσταση μεταξύ Πύλης και Μουζακίου κατά 5 χιλιόμετρα συμβάλλοντας στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των δύο όμορων, αλλά και «αδερφών» Δήμων όπως τους χαρακτήρισε ο κ. Κουφογάζος. Ο κ. Αγοραστός εξήγγειλε και την ένταξη στο ΕΣΠΑ αντιπλημμυρικών έργων στην Τοπική Κοινότητα Παραποτάμου, ύψους 1.107.000 ευρώ αλλά και στο Παλαιομονάστηρο ύψους 630.000 ευρώ που θα θωρακίσουν περαιτέρω το Δήμο Πύλης από πλημμυρικά φαινόμενα.
 
Φωτογραφικό υλικό εδώ..

Ο Δήμαρχος Πύλης ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για την ένταξη των συγκεκριμένων έργων, θέτοντας παράλληλα, ως προτεραιότητα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, το έργο της γέφυρας του Αγίου Βησσαρίωνα που θα συνδέσει την Πύλη με τα ριζά του Κόζιακα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προώθησης των αναγκαίων έργων για την επανέναρξη λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων Πύλης.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των δύο Δήμων και στις πρωτοβουλίες για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη Πύλης – Μουζακίου.

Στο τέλος δόθηκαν αναμνηστικά δώρα  από το Δήμαρχο Πύλης στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στους συνεργάτες του καθώς και στο Δήμαρχο Μουζακίου.

Τον κ. Αγοραστό συνόδευαν κατά την επίσκεψή του στην Πύλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμης Ρεντζιάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Τσίγκας, Ντίνος Μπάρδας, Ελένη Αργυροπούλου, Χρήστος Γακόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός , οι Αντιδήμαρχοι Πύλης κύριοι Ιωάννης Κουτσονάσιος, Γιάννης Σουφλιάς, Νίκος Τόλιας, Αθανάσιος Πλαβός και Ηλίας Λαμπρογεώργος,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Λέφας, Γιώργος Τσιόβουλος, Κώστας Μπουζιώκας, Φώτης Θέος, Δημήτρης Μαγκούτης, Κώστας Δούλαλας, Πέτρος Τεντολούρης, Ευθύμιος Πλεξίδας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όσο και του Δήμου Πύλης.