24 Ιούλ 2024 08:25

“Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών κ. Ν. Λέγκα στο Δήμο Πύλης”

tn_synanthsh yf

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος υποδέχθηκε στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δ.Σ. τον Υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Νίκο Λέγκα την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009, παρουσία του προέδρου του Δ.Σ., δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών συμβουλίων, προϊσταμένων δημοτικών επιχειρήσεων και δημοτών.

<p align=”justify”>Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επίσκεψή του, τον ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο. Στη σύντομη ενημέρωσή του αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα έθεσε στον κ. Λέγκα μια σειρά από αιτήματα που αφορούν την ανάπλαση της παρόχθιας περιοχής του Πορταϊκού Ποταμού και ανάδειξή της σε τουριστικό προϊόν. Καθώς επίσης και την αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης των δ.δ Λογγιές Κοτρωνίου – Παλαιοκαρυάς – Αγίου Προκοπίου λόγω λειψυδρίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σωτήρης Κωστάκης. Ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επίσκεψη καθώς και για τις ενέργειές του για τη λειτουργία της ΔΟΥ Πύλης Β΄ Τάξης.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός ανταπέδωσε τις ευχαριστίες του και αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των πόρων στους ΟΤΑ όπου για το Δήμο Πύλης αντιστοιχεί το ποσό των 140.000€. Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη υλοποίησης μελετών ενόψει του προγράμματος ΕΣΠΑ. Επίσης δεσμεύτηκε για την αύξηση των θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης στο Δήμο καθώς και  των συμβάσεων μίσθωσης έργου.

Ο Δήμαρχος Πύλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Ν. Λέγκα. Μετά τη συνάντηση ο κ. Λέγκας και ο κ. Κουφογάζος έκαναν βόλτα στην αγορά όπου συνομίλησαν με δημότες.