23 Απρ 2024 11:29

«Επίσκεψη της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων στον Δήμαρχο Πύλης»

tn_dsc02419Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Κουφογάζος υποδέχτηκε εγκάρδια αντιπροσωπεία της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Απόστολο Φιρφιρή, την Α΄ Γραμματέα κ. Βασιλική Κοζιού – Κολοφωτιά και την υπεύθυνη της Επιτροπής Παραδοσιακής Καραγκούνικης Ενδυμασίας κ. Μαίρη Μπάλλα, την Τρίτη 27 Μαΐου.

Τα μέλη της Αμφικτιονίας ευχαρίστησαν, για μια ακόμη φορά, τον κ. Κουφογάζο για τη σημαντική συμβολή του ιδίου και του Δημοτικού Συμβουλίου στη μεγάλη επιτυχία του 2ου Καραγκούνικου Ανταμώματος, το οποίο επισφραγίστηκε με την έκδοση και παρουσίαση του τόμου των πρακτικών του 2ου Πανελλήνιου Εθνολογικού Συνεδρίου.

Στην αντιπροσωπεία της Αμφικτιονίας ο Δήμαρχος προσέφερε έναν σημαντικό αριθμό βιβλίων, τα οποία θα διατεθούν σε βιβλιοθήκες και ανθρώπους που αγαπούν και ερευνούν το λαϊκό πολιτισμό. Ευχήθηκε δε να συνεχίσουν να ερευνούν και να αναδεικνύουν την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γηγενών και αυτόχθονων κατοίκων της Πεδινής Θεσσαλίας – των Καραγκούνηδων.