17 Ιαν 2025 02:35

“Έγγραφο του Δημάρχου Πύλης προς τον Υπουργό Εσωτερικών για έκτακτη οικονομική ενίσχυση (10-2012)”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Πύλη 30 Οκτωβρίου 2012                           

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ                                                                           Αριθμ. Πρωτ.:-25148-

                                                                                                          ΠΡΟΣ:

                                                                                                κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

                                                                                                Υπουργό Εσωτερικών

 

ΘΕΜΑ:«Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για αντιμετώπιση φυσικών  καταστροφών στο Δήμο Πύλης»

Κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Πύλης, τις τελευταίες ημέρες υπέστη σοβαρότατο πλήγμα από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες Πύλης, Αιθήκων, Πινδέων, Νεράιδας και Μυροφύλλου του Δήμου Πύλης Τρικάλων, έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στις οικιστικές ζώνες των τοπικών κοινοτήτων.

Σπίτια βρίσκονται υπό κατάρρευση. Τα δίκτυα υποδομής, ύδρευσης, οδοποιίας έχουν υποστεί τεράστια ζημιά. Υπάρχουν ρωγμές και υποχωρήσεις τοίχων αντιστήριξης που βρίσκονται σε πρανή. Αντιπλημμυρικά έργα που υπήρχαν έχουν καταρρεύσει. Η πρόσβαση σε πολλά χωριά γίνεται με δυσκολία. Υπάρχει πρωτοφανής καταστροφή σε υποδομές. Παρά την έντονη κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου μας η κατάσταση είναι δύσκολη. Το εύρος των καταστροφών είναι πολύ μεγάλο. Τοπικές κοινότητες παρουσιάζουν εικόνα «βομβαρδισμένου τοπίου».

Προκειμένου να αποφευχθούν χειρότερες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να αρθούν οι όποιοι κίνδυνοι για τους κατοίκους της περιοχής και των περιουσιών τους, κάνουμε έκκληση άμεσης χρηματοδότησης, με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τη διαχείριση των δυσκολιών, στις οποίες έχουμε περιέλθει.

Για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλή διαβίωση των κατοίκων του Δήμου μας, που προκάλεσαν οι τελευταίες συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, παρακαλούμε θερμά για άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 500.000 ευρώ. Η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, της οδικής πρόσβασης και μιας πρόχειρης αντιμετώπισης της αντιπλημμυρικής προστασίας, θεωρούμε είναι άμεση σε προτεραιότητα και επιβεβλημένη.

Κύριε Υπουργέ

Ευελπιστούμε στην άμεση βοήθεια και ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.

 

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο Δήμαρχος Πύλης


Κων/νος Δ. Κουφογάζος

Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Η Σ Η :

– κ. Σταύρο Καλογιάννη – Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

κ. Καλλιόπη Γερακούδη – Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

– κ. Κων/νο Αγοραστό – Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

– κ. Χρήστο Μιχαλάκη – Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων

– Βουλευτές Τρικάλων

Φωτογραφικό υλικό από τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω της έντονης και συνεχής βροχόπτωσης …