29 Σεπ 2023 22:45

“Έγγραφο του Δημάρχου Πύλης προς τον Υπουργό Εσωτερικών για έκτακτη χρηματοδότηση”

ΘΕΜΑ: « Έκτακτη χρηματοδότηση για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο Δήμο Πύλης».

κ. Υπουργέ,

κ. Γιαννίτση,

σας είναι γνωστό ότι αποτελούμε κεντροβαρή Δήμο στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας.

Στην παρούσα στιγμή αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα λειτουργίας στο Δήμο μας. Το φετινό χειμώνα έχουμε υποστεί σοβαρό πλήγμα από τις έντονες χιονοπτώσεις επί ένα συνεχόμενο μήνα με ύψος χιονιού μέχρι τρία (3) μέτρα και βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας. Παρά την έντονη κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου μας, η κατάσταση που επικρατεί είναι αρκετά δύσκολη με συνέπεια Δήμος και Πολιτεία να εισπράττουμε τη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Στην περιοχή του Δήμου μας, με δεδομένη την τεράστια έκταση των ορίων μας, την ορεινότητα του μεγαλύτερου τμήματος (ποσοστό 82%), σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα λειτουργίας του τουριστικού προϊόντος και της γεωργοκτηνοτροφίας, στο σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων – Πινδέων – Νεράιδας – Πύλης – Γόμφων – Μυροφύλλου και Πιαλείων, έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στα δίκτυα υποδομής (οδοποιίας, ύδρευσης, ρωγμές δημόσιων κτηρίων και υποχωρήσεις τοίχων αντιστήριξης, με προφανή κίνδυνο κατάρρευσης). Ακόμη και Κοιμητήρια Τοπικών Κοινοτήτων έχουν υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα την πρόκληση μακάβριου θεάματος.

κ. Υπουργέ,

σας κάνω έκκληση εκ μέρους του Δήμου και των δημοτών μας. Προκειμένου να αποφευχθούν χειρότερες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να αρθούν οι όποιοι κίνδυνοι και η όποια δυσαρέσκεια των κατοίκων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες χιονοπτώσεις – βροχοπτώσεις,

παρακαλούμε θερμά για την άμεση έκτακτη οικονομική στήριξη με το ποσό των 250.000 Ευρώ.

Ευελπιστώντας στην άμεση στήριξη και ανταπόκριση στο αίτημά μας.

 

       Με ιδιαίτερη τιμή

         Ο Δήμαρχος Πύλης 

           Kων/νος Δ. Κουφογάζος

 

 

Κοινοποίηση:

κ. Παρασκευά Κουκουλόπουλο – Υφυπουργό Εσωτερικών

– κ. Κων/νο Αγοραστό – Περιφερειάρχη Θεσσαλίας