25 Μάι 2024 20:00

“Έγγραφο του Δημάρχου Πύλης προς το Διοικητή του Ι.Κ.Α.”

Δήμος Πύλης                                                                       Πύλη 18 Ιανουαρίου 2012

Ταχ. Δ/νση: Ηρώων 1940 -1                                                          Αριθμ. Πρωτ.: -1124-

Τ.Κ.:42032 Πύλη                                                                        ΠΡΟΣ: Διοικητή του Ι.Κ.Α.

Τηλ.:2434350100                                                                       κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο

 

ΘΕΜΑ: «Αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Πύλης»

Κύριε Διοικητά,

Με πραγματική ανησυχία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και οι συμπολίτες μας προσπαθούμε να αντιληφθούμε το λόγο που προέκυψε η αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ Πύλης Τρικάλων, που λειτουργεί στην έδρα του ομώνυμου δήμου την Πύλη. Είναι γνωστό ότι δήμος μας είναι 82% ορεινός και τα 43 δημοτικά διαμερίσματα με τους 20.000 κατοίκους που εξυπηρετεί στη νότια Πίνδο, θα επιφέρει τεράστιο κόστος ταλαιπωρίας και δαπανών στους κατοίκους της περιοχής μας και όχι μόνο. Υπάρχουν Τοπικές Κοινότητες και οικισμοί που απέχουν έως και 80 χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου μας την Πύλη, αναγκάζοντας ουσιαστικά τους κατοίκους των οικισμών αυτών σε μετακίνηση μέχρι τα Τρίκαλα άνω των διακοσίων χιλιομέτρων προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ Τρικάλων.

Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι πως μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι συνταξιούχοι – επαγγελματίες – οικοδόμοι – δασεργάτες κλπ. Είναι αδιανόητο αυτή η υπηρεσία να αναστείλει τη λειτουργία της την στιγμή που εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό ενεργών οικοδομικών και δημόσιων έργων,  επιχειρήσεων σε ενέργεια και το σύνολο των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται μέσα από δύσβατες ορεινές περιοχές προκειμένου να ολοκληρώσουν υποθέσεις τους στην εν λόγω κεντρική υπηρεσία των Τρικάλων.

Κύριε Διοικητά,

Το παράρτημα του ΙΚΑ που λειτουργεί στην Πύλη, έχει σημαντικό κύκλο εργασιών. Αυτό διαφαίνεται άλλωστε κι από τα στοιχεία των υπηρεσιών σας. Το μικρό λειτουργικό κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ανταποδοτικά δεν ισοσκελίζεται σε καμιά περίπτωση με το κόστος των δαπανών που θα υποστούν οι συμπολίτες μας.

Στην αναίτια απόφασή σας η αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος, επαναφέρει συνθήκες ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας όπως και πριν από  δεκαετίες.  Το Δημοτικό Συμβούλιο αδυνατεί να παρακολουθήσει γιατί με τόση ευκολία από την 1η Φεβρουαρίου 2012 οι συμπολίτες μας των απομακρυσμένων ορεινών περιοχών, θα πρέπει να υποβάλλονται σε μια διαδικασία απίστευτης ταλαιπωρίας. Εκτιμούμε ότι είστε σε λάθος δρόμο.

Παρακαλούμε να εξετάσετε τούτη την ύστατη στιγμή, η απόφαση αυτή να μην τύχη εφαρμογής. Για τους παραπάνω λόγους το παράρτημα του ΙΚΑ επιβάλλεται να συνεχίσει να λειτουργεί στην περιοχή της Πύλης, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής μας.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.

 

Με Τιμή

Ο Δήμαρχος Πύλης

Κων/νος Δ. Κουφογάζος

Κοινοποίηση:

Βουλευτές Νομού Τρικάλων

Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων