25 Μάι 2024 14:47

«Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ζητά ο Δήμος Πύλης»

Ο Δήμος Πύλης, τις τελευταίες ημέρες υπέστη σοβαρό πλήγμα από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Στην περιοχή του Δήμου και συγκεκριμένα στο δ.δ. Ροπωτού έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην οικιστική ζώνη. Σπίτια βρίσκονται υπό κατάρρευση. Τα δίκτυα υποδομής, ύδρευσης, οδοποιίας, έχουν υποστεί τεράστια ζημιά. Υπάρχουν ρωγμές και υποχωρήσεις τοίχων αντιστήριξης που βρίσκονται  σε  πρανή,  αντιπλημμυρικά  έργα   που  υπήρχαν έχουν καταρρεύσει. Η Εκκλησία, το Σχολείο του δ.δ. Ροπωτού έχουν   υποστεί   καθίζηση   με   αποτέλεσμα   ανεπανόρθωτης ζημίας.

Παρά την έντονη κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου μας η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους φορείς για άμεση χρηματοδότηση με σκοπό να αντιμετωπίσουμε την διαχείριση έκτακτης ανάγκης που έχουμε περιέλθει. Έχουμε κάνει την προσωρινή μετεγκατάσταση των κατοίκων για την ασφάλεια τους. Για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλή διαβίωση των κατοίκων του ιστορικού Δήμου μας που προκάλεσαν οι τελευταίες συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις,  παρακαλούμε θερμά για άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 200.000,00 Ευρώ. Η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, οδικής πρόσβασης και πρόχειρης αντιμετώπισης της αντιπλημμυρικής προστασίας είναι άμεσα σε προτεραιότητα και θεωρείται επιβεβλημένη.

Προκειμένου να  αποφευχθούν χειρότερες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να αρθούν οι όποιοι κίνδυνοι για τους κατοίκους της περιοχής και των περιουσιών τους, ευελπιστούμε στην άμεση βοήθεια σας και ανταπόκριση στο αίτημα μας.