06 Δεκ 2023 09:42

“Δωρεάν ιατρικός και οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά του Δήμου Πύλης”

tn_ippokratisΜετά τη συνεργασία του Δήμου Πύλης με το Χαμόγελο του Παιδιού και με αρωγούς τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, από 17 Μαρτίου έως 21 Μαρτίου, ώρα 8:30 π.μ. – 4:30 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Πύλης, στο χώρο του Δημαρχείου όπου θα εγκατασταθεί το κινητό πολυιατρείο “Ιπποκράτης”, δωρεάν προληπτικός ιατρικός/οδοντιατρικός  έλεγχος  σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών.

Ο “Ιπποκράτης” στελεχώνεται από εθελοντές οδοντιάτρους/ιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του συλλόγου, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, να υποβληθούν, σε μία επίσκεψη, σε προληπτικό οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό και ωρλ έλεγχο.

Σε προληπτικό οδοντιατρικό/ιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς κι έχουν μαζί τους υπογεγραμμένη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό ή /και οδοντιατρικό έλεγχο παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Το Χαμόγελο του Παιδιού, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη δράση στο Δήμο Πύλης, τηλ: 2434350125.

Ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος δήλωσε τα εξής: “Συζητώντας με τους συνεργάτες μου Δημήτρη Μαγκούτη και Γιάννη Κουτσονάσιο και λαμβάνοντας υπόψη  τα μηνύματα αρκετών γονέων του Δήμου μας, λόγω έλλειψης κυρίως παιδιάτρου στην ευρύτερη περιοχή, αν και στόχος μας είναι η κάλυψη όλων των κενών  ιατρικών ειδικοτήτων  στο Κέντρο Υγείας Πύλης, αιτηθήκαμε στο Χαμόγελο του Παιδιού, να εγκατασταθεί για το ως άνω χρονικό διάστημα η κινητή μονάδα Ιπποκράτης με το κατάλληλο ιατρικό και οδοντιατρικό προσωπικό ώστε να μπορέσει να γίνει δωρεάν προληπτικός  ιατρικός και οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης. Ευχαριστούμε το Χαμόγελο του Παιδιού για την άμεση ανταπόκριση, τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και τους  επιστήμονες που θα προσφέρουν εθελοντικά υψηλές ιατρικές υπηρεσίες στα παιδιά.”