04 Μαρ 2024 13:04

«Δωρεάν εξέταση Μαστογραφίας και Test Pap στο Δήμο Πύλης»

Δωρεάν εξέταση μαστογραφίας και test pap θα πραγματοποιηθεί σε γυναίκες του Δήμου Πύλης από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 και για 10 περίπου μέρες, μετά τη συνεργασία του Δήμου Πύλης, του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και του Κ.Υ. Πύλης.

Η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας για δεύτερη φορά τα τελευταία δυο χρόνια θα εγκατασταθεί στην Πύλη, στο χώρο του Δημαρχείου, προκειμένου οι γυναίκες του Καλλικράτειου Δήμου Πύλης να πραγματοποιήσουν τις ως άνω εξετάσεις.

Η εξέταση της μαστογραφίας αφορά στις γυναίκες από την ηλικία 40 έως 65 ετών και η εξέταση test pap από την ηλικία 25 έως 65 ετών.

Ο Δήμαρχος Πύλης σε δήλωση του αναφέρει: «Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αίτημα μας, τον κ. Αμπατζόγλου Μανώλη, τον κ. Πατέρα Κώστα, το Δ/ντη του Κ.Υ. Πύλης κ. Βενιζέλο, καθώς και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, το οποίο θα διαθέσει για 10 περίπου ημέρες στο Δήμο Πύλης την κινητή του μονάδα, προκειμένου οι γυναίκες του Δήμου μας να πραγματοποιήσουν εντελώς δωρεάν δυο πάρα πολύ σημαντικές εξετάσεις, τη μαστογραφία, που υπήρξε και παραμένει το κατεξοχήν εργαλείο ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και το test pap μια ιατρική εξέταση, που έχει σώσει πολλές γυναίκες παγκοσμίως από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας».

Ο Συντονιστής Διευθυντής του Κ.Υ.Π.  κ. Μιχάλης Βενιζέλος δήλωσε: «Το Κ.Υ. Πύλης στα πλαίσια της πρόληψης του γυναικολογικού καρκίνου και του καρκίνου του μαστού σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και το Δήμο Πύλης αρχίζει πρόγραμμα μαστογραφιών και pap test από τις 2-12-2013 στην Πύλη. Αυτή η συνεργασία είναι σίγουρο ότι θα αποβεί προς όφελος των γυναικών της περιοχής μας».

Οι γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν σε μαστογραφία και test pap μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο Δήμο Πύλης τηλ. 2434350101, 2431074676 και στο Κ.Υ. Πύλης τηλ. 2434022870, 2434350000.