24 Φεβ 2024 15:41

“Δελτίο Τύπου Δήμου Πύλης”

Σε απάντηση του ανυπόγραφου και κατ' επέκταση ανώνυμου δελτίου τύπου, που κυκλοφόρησε ευρέως στον τοπικό τύπο και φέρεται να έχει αποστολέα φιλοζωικό σωματείο, αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Από την πρώτη στιγμή που ο Δήμος Πύλης ενημερώθηκε για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λύσσας στην περιοχή του Ν. Τρικάλων, υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύλης, η Κτηνιατρική Υπηρεσία, το Κέντρο Υγείας Πύλης, Α/βάθμια Εκπαίδευση, Κυνηγετικός Σύλλογος και κτηνοτρόφοι της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Μετά από μια σειρά υπηρεσιακών διοικητικών, ενημερωτικών και ελεγκτικών ενεργειών καθώς και από μια σειρά σχετικών καταγγελιών, οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύλης, δηλαδή η Αντιδημαρχεία Υγείας, Αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος και η Γεωπονική Υπηρεσία, πήραν την πρωτοβουλία να αποστείλουν ενημερωτικό έγγραφο, που εκτός των βασικών  υγειονομικών και περιβαλλοντικών συστάσεων για την ορθή διαβίωση των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος, περιλάμβανε και στοιχεία οδηγίας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με αυτή την οδηγία, στην παράγραφο «Πως μπορεί ο καθένας μας να περιορίσει τον κίνδυνο έκθεσης στη λύσσα», δίνονται ρητές και σαφείς κατευθύνσεις, για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να προστατευτούν. Το εδάφιο του εγγράφου μας που κινείται σε αυτό το πλαίσιο και πνεύμα της οδηγίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, απομονώθηκε εσκεμμένα από τοπικό ιστοχώρο ενημέρωσης και «ελαφρά τη καρδία», χωρίς να έχει προηγηθεί έγκριτη δημοσιογραφική έρευνα, αναδημοσιεύτηκε, συνοδευμένο από ειρωνικά, κακόβουλα και ανεύθυνα σχόλια. Δεν θεωρούμε βέβαια ότι το κίνητρο είναι τα φιλοζωικά αισθήματα του συντάκτη, αλλά η γνωστή πλέον προσωπική του αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο Πύλης. Άδραξε δε της ευκαιρίας και διαμέσου αυτής της κατάφορης παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, στοχεύοντας στο να πλήξει αποκλειστικά και μόνο το Δήμαρχο Πύλης σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο Δήμος Πύλης με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενεργεί βάζοντας σε προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και της προσωπικής περιουσίας των πολιτών, τολμάει να θίξει ευαίσθητα περιβαλλοντικά και υγειονομικά προβλήματα, παραπέμπει στην ορθή ενημέρωση και πράττει τα μέγιστα σύμφωνα με τις οδηγίες των καθ' ύλην αρμόδιων κεντρικών φορέων. Καταδικάζει δε απερίφραστα ενέργειες που βάσει προσωπικών εμπαθειών μπορούν να εκθέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

 

 Ο Αντιδήμαρχος  Υγείας                                         Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
       Δήμου Πύλης                                                            Δήμου Πύλης

  Μαγκούτης Δημήτρης                                             Δούλαλας Κωνσταντίνος