14 Απρ 2024 11:21

«Αντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ στο Δήμαρχο Πύλης»

tn_episkepsi katartziΑντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον κ. Αχιλλέα Κανταρτζή –  Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ,  κ. Δημήτρη Αρμάγο – Δημοτικό Σύμβουλο Πύλης και κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλο επισκέφθηκε το Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Κουφογάζο τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν η  συζήτηση με τον Δήμαρχο της πρόθεσης της κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς διαχείρισης και τον πανεπιστημιακό χαρακτήρα   του δάσους Περτουλίου, μοναδικής ομορφιάς  δάσος κωνοφόρων και έκτασης 33.000 στρεμμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Κανταρτζής ανέφερε ότι αυτή η αλλαγή γίνεται στα πλαίσια  των καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του δημοσίου που στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζεται με την  ένταξη του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών (Τ.Δ.Δ.Π.) σε εταιρία διαχείρισης Οικονομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Αυτό σημαίνει την ένταξη του δάσους Περτουλίου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ουσιαστικά δηλαδή την ιδιωτικοποίησή του. Κάτι τέτοιο δεν επιτρέπει  την άσκηση αρμοδιοτήτων που έχει  η δασική υπηρεσία (το Δασαρχείο) στη διοίκηση και διαχείριση του δάσους και ακυρώνει τον εκπαιδευτικό  και ερευνητικό σκοπό του δάσους ως πανεπιστημιακού. Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για την ενέργεια του ΚΚΕ να φέρει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε και η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη.

Από την πλευρά του ο κ. Κουφογάζος τάχθηκε ενάντια στην αλλαγή του καθεστώτος διοίκησης και διαχείρισης του δάσους Περτουλίου, τονίζοντας ότι η αλλαγή αυτού του καθεστώτος και του  πανεπιστημιακού του  χαρακτήρα, με την ένταξή του στην εταιρεία διαχείρισης, δεν είναι προς όφελος του δήμου και των κατοίκων της περιοχής και ανοίγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησής του. Επίσης, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος σε προβλήματα του Δήμου Πύλης, όπως πχ και με το ζήτημα των καταστροφών από τις πλημμύρες  τον περασμένο Οκτώβρη και τους ενημέρωσε για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών, την πορεία των υπολοίπων έργων, αλλά και της συνολικότερης κατάστασης του Δήμου.