26 Σεπ 2023 18:19

Yπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων της Θεσσαλίας για την ενεργοποίηση του Προγράμματος διανομής τροφίμων σε αστέγους – απόρους.

Με την παρουσία του Δημάρχου Πύλης, Κωνσταντίνου Μαράβα, υπεγράφη χθες – 27.06.2016 -, το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων της Θεσσαλίας για την ενεργοποίηση του Προγράμματος διανομής τροφίμων σε αστέγους – απόρους.

Το πρόγραμμα αυτό είναι προϋπολογισμού 250.000 Ευρώ. Υλοποιείται στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εκτέλεση του έργου παροχής τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής (έλλειψη νερού, ρεύματος, κ.λ.π.).

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Ολοκληρώσαμε πρώτοι, χάριν στις μεγάλες προσπάθειες των υπηρεσιών μας αλλά και των υπηρεσιών των Δήμων όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Το πρόγραμμα το επισιτιστικό για τους αστέγους, άλλα και όσους ζουν κάτω από συνθήκες αστέγων. Το πρόγραμμα αυτό θα προσθέσει ένα λιθαράκι στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης που βιώνουμε όλοι σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας».

Ο Δήμαρχος Πύλης, Κωνσταντίνος Μαράβας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός της υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης και ευχαρίστησε το σύνολο των Υπηρεσιών τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Πύλης. Σαν Δήμος είχαμε πει και κάναμε πράξη το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ. Θέλουμε να είμαστε δίπλα στους δημότες μας, δίπλα στα προβλήματά τους και στήριγμα στις δύσκολες μέρες της κρίσης.

Τον Δήμαρχο Πύλης συνόδευσε η κ. Φανή Μαρκαντά – Προϊσταμένη του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Πύλης.

Η διανομή των τροφίμων προς τους δικαιούχους θα γίνει σταδιακά και μετά από ενημέρωση των δικαιούχων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ