29 Μάι 2024 14:11

Ξεκινά ένα τριήμερο Φιλίας μεταξύ του Δήμου Πύλης, του Δήμου Άρτας και του Δήμου Λορέτο της Ιταλίας.

Ξεκινά ένα τριήμερο Φιλίας μεταξύ του Δήμου Πύλης, του Δήμου Άρτας και του Δήμου Λορέτο της Ιταλίας.
Αναχωρεί ολιγομελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα για τον εορτασμό των 700 ετών από τη χτίση της Αγίας Οικίας τουΛορέτου Ιταλίας, στις 4 – 5 και 6 Μαρτίου 2016, όπου θα συμμετέχει ο Δήμος μας ως επίσημος προσκεκλημένος.
Πρόκειται για ένα εγχείρημα με τεράστιο ειδικό βάρος τόσο για τον Δήμο Πύλης όσο και για τον Δήμο Άρτας, ο οποίος θα συμμετάσχει επίσης.
Όλη η δράση γίνεται κάτω από την Αιγίδα της εκ του Πάπα Αντιπροσώπευσης του Ιερού Ναού του Λορέτου, της Ιταλικής Πρεσβείας επί της Αγίας Έδρας του Βατικανού και του Δήμου του Λορέτο.
Στόχος είναι μέσα από αυτή την συνάντηση, με την αντίστοιχη της πόλης τουΛορέτου, να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ αυτού του Αγίου Τόπου τουΛορέτου με την Βυζαντινή Μονή της Ακαταμάχητου Θεοτόκου των Μεγάλων Πυλών ( ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ). Ένα από τα εξέχοντα ως γνωστό Βυζαντινών Μνημείων της Χώρας μας.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα είναι πολύπλευρης αξίας, τόσο στο θρησκευτικό κομμάτι του τουρισμού όσο και στο κοινωνικό κομμάτι.
Το Συνέδριο με τίτλο «ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ» θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ότι θα ξεκινάει από την Πύλη και θα φτάνει στο Λορέτο της Ιταλίας.
Παρακάτω παραθέτουμε το πλήρες Πρόγραμμα της επίσκεψης:

Accademia Angelico Costantiniana
di lettere arti e scienze
υπό της Yψηλοτάτης Aιγίδος
της Ιεράς Ορθοδόξου Μητρόπολης Ιταλίας και Μάλτας, της εκ του Πάπα αντιπροσώπευσης της Αγίας Οικίας του Λορέτο και υπό της Αιγίδος των ακολούθων Πρεσβειών επί της Αγίας Έδρας του Βατικανού, ήτοι των Πρεσβειών: της Δημοκρατίας της Αλβανίας, της Δημοκρατίας της Γεωργίας, της Δημοκρατίας της Ελλάδος, της Δημοκρατίας της Ιταλίας, της Δημοκρατίας της Ρουμανίας, της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, της Δημοκρατίας της Σερβίας, του Βασιλείου της Ισπανίας, του Δήμου του Λορέτο, του Συλλόγου “Insieme per l’Athos – ONLUS” και του Οίκου των Αγγέλων Κομνηνών της Θεσσαλίας και Ηπείρου.

Υπό την Αιγίδα του Επίτιμου Προξενείου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας
και την ευγενική συνεισφορά της Ελληνικής Κοινότητας των Μάρκε
Για την επέτειο των 700 χρόνων από την θεμελίωση του Ιερού Ναού του Λορέτο
Στις 5 Μαρτίου 2016
Στο Διεθνές Συνέδριο : “Η Οδός των Αγγέλων”
Με την ευκαιρία της συνάντησης του Κυβερνητικού Συμβουλίου του Δήμου του Λορέτο και της εκ του Πάπα Αντιπροσώπευσης της Αγίας Οικίας του Λορέτο με τις Ελληνικές πολιτικές και εκκλησιαστικές Αρχές των πόλεων
Πύλης-Τρικάλων και Άρτας Επί του Ιερού Ναού Διεθνούς κύρους της Αγίας Οικίας τουΛορέτο, θα τελεστεί μία Παράκληση προς την Παναγία Θεοτόκο από τον ΣεβασμιώτατοΜητροπολίτη Ἰταλίας καί Μελίτης, ὑπέρτιμο καί ἔξαρχο Νοτίου Εὐρώπης, κ. Γεννάδιο και από την Ορθόδοξη αντιπροσωπεία, παρουσία των προσωπικοτήτων Ελλάδος και
Ιταλίας, όπως επίσης και παρουσία των Θεσμικών Αρχών των Ελληνικών, Ιταλικών και Ξένων Αντιπροσωπειών.
5 marzo 2016 – Πρόγραμμα
Ώρα 9.00 Εγγραφή των καλεσμένων
Ώρα 09.30-12.30 Αίθουσα Συνεδρίων του Δημαρχείου του Λορέτο
Διεθνές Συνέδριο: “Η Οδός των Αγγέλων”
Ανταλλαγή χαιρετισμών εκ μέρους του Δημάρχου, των Εκκλησιαστικών Ορθοδόξων και Καθολικών Αρχών και των Δημάρχων της Πύλης (Θεσσαλία) και της Άρτας (Ήπειρος).
Επεξήγηση της νέας ιστορική-επιστημονικής μελέτης σχετικά με την μεταφορά των κειμηλίων τςη Αγίας Οικίας του Λορέτο από την Πόρτα Παναγιά της Πύλης Θεσσαλίας, πραγματοποιούμενη από την οικογένεια των Αγγέλων Κομνηνών.
Ανάπτυξη του πολιτιστικού-θρησκευτικού τουρισμού στην άλλη σπόνδα της Μεσογέιου: Η Οδός των Αγγέλων.
Ανταλλαγή δώρων και παράδωση αναμνηστικών διπλωμάτων και περγαμηνών.
Ώρα 15.30 Ιερός Ναός της Αγίας Οικίας του Λορέτο (Basilica della Santa Casa)
Προσευχή-Παράκληση προς την Παναγία Θεοτόκο, εκ μέρους των Ορθοδόξων κληρικών ενώπιον της Αγίας Οικίας, στα εσωτερικά του Ιερού Ναού του Λορέτο, παρουσία των πολιτικών και θρησκευτικών Αρχών Ελλάδος και Ιταλίας καθώς και των υπολοίπων Διπλωματικών Αρχών των άλλων Χωρών.
΄Ώρα 16.05 Επίσκεψη διά ξεναγού στον Ιερό Ναό, υπό την φροντίδα της Pro Loco “Felix Civitas Lauretana”.
¨Ωρα 17.00 Εκθεσιακή αίθουσα επί των αιθουσών “Cantine del Bramante”, Οδός-Vicolodegli Stemmi Loreto : Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ελληνίδας ζωγράφου Ιωάννας Ξέρα. Παρίσταται ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος S.E. Mons. Giovanni Tonucci, εκ του ΠαπαAντιπρόσωπος του Ιερού Ναού της Αγίας Οικίας και ο Δήμαρχος του Λορέτο,
Paolo Niccoletti. Θα παρευρεθούν επίσης πολιτικές και εκλησιαστικές Αρχές της Ελλάδος, Ιταλίας και Διπλωματικές Αρχές άλλων Χωρών.
Ώρα 20.45 Αίθουσα του Pomarancio ή Αίθουσα του Θησαυρού, στα εσωτερικά του Ιερού Ναού της Αγίας Οικίας του Λορέτο: Κοντσέρτο μουσικής του M° Stefano Grassoni. Τραγούδι: Rosa Anna Peraino, σοπράνο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ