24 Ιούλ 2024 08:47

“Βραδιά Τιμής στο Πολυνέρι”

tn_polyneri iΑνήμερα της «Παναγίας»  το βράδυ ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πολυνερίου του Δήμου Πύλης κ. Παναγιώτης Ευθ. Βλαχοδήμος στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του χωριού και λίγο πριν ξεκινήσει το πανηγύρι, σε σεμνή και λιτή εκδήλωση τίμησε τους διατελέσαντες Προέδρους του Πολυνερίου, με την απονομή Τιμητικών Επαίνων. Μια βραδιά αφιερωμένη σ' εκείνους που πρόσφεραν στον τόπο τους. Μια ιστορικά αναδρομή σχεδόν εβδομήντα χρόνων.

Ο Πρόεδρος αφού καλωσόρισε όλους τους συγχωριανούς, τους φίλους και επισκέπτες του χωριού στην ομιλία του ανέφερε ότι για να μπορέσει να επιβιώσει και να κρατηθεί ζωντανός ο τόπος είχε ικανούς μπροστάρηδες που μαζί με όλους τους χωριανούς αγωνίστηκαν και πάλεψαν για την ανοδική πορεία του χωριό. Το Πολυνέρι, ένα ορεινό χωριό αποκομμένο σχεδόν από το αστικό κέντρο με αρκετές δυσκολίες έδινε τον αγώνα της επιβίωσης τότε που το χωριό έσφυζε από ζωή. Τίμησε εκείνους τους ανθρώπους που με κόπο και πόνο παρέδωσαν τον τόπο τους στο σημείο να μπορεί να υποδεχθεί όλες τις επόμενες γενιές. Οι επόμενες γενιές δεσμεύτηκαν και κράτησαν την υπόσχεσή τους απέναντι τους άξιοι συνεχιστές του έργου τους και τα κατάφεραν έτσι ώστε σήμερα ο κάθε Πολυνερίτης αλλά και φίλος του τόπου να μπορεί να απολαμβάνει τις Παραδεισένιες ομορφιές του χωριού!!!! Καταπράσινες πανύψηλες βουνοκορφές, το ποτάμι, την ηρεμία αλλά και τη φιλοξενία των κατοίκων του.

Τιμήθηκαν 17 διατελέσαντες Πρόεδροι του Πολυνερίου. Κατά το κάλεσμα παραλαβής των επαίνων η συγκίνηση έκδηλη κυρίως για τους γόνους των Προέδρων αφού τους επαίνους παρέλαβαν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και συγγενείς τους, κληρονομώντας την ιστορία τους.

Οι Πρόεδροι που τιμήθηκαν είναι οι παρακάτω:

-Βλαχοδήμος Δημήτριος

-Γιαννούχος Αλέξανδρος

– Γιαννούχος Κωνσταντίνος

– Γιαννούχος Γεώργιος

– Γιαννακούλας Λεωνίδας

– Γιαννακούλας Γεώργιος

– Μυλωνάς Επαμεινώνδας

– Μυλωνάς Βασίλειος

– Παπαδημητρίου Γεώργιος

– Τσίντζος Αθανάσιος

– Παπαθανασίου Γεώργιος

– Καραούλης Ευάγγελος

– Κωστούλας Λεωνίδας

– Πλαβός Παναγιώτης

– Χαμπέρης Κωνσταντίνος

– Πλαβός Δημοσθένης

– Αναστασίου Ιωάννης

Η εκδήλωση τιμής έκλεισε με τις ευχαριστίες του Προέδρου σ' όλους τους παρευρισκομένους και το γλέντι του πανηγυριού ξεκίνησε με το χορό του Προέδρου και των τιμηθέντων.