24 Απρ 2024 10:13

Βούλιαξαν από κόσμο οι Γόμφοι στο Καρναβάλι των Γόμφων

Εντυπωσιακή η παρουσίαση του καρναβαλιού των Γόμφων την Καθαρά Δευτέρα, με τη μεγαλοπρεπή εμφάνιση των 19 αρμάτων που παρήλασαν μπροστά σε πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε το χώρο της καρναβαλικής εκδήλωσης.

Ο καλός καιρός βοήθησε στη μεγάλη επιτυχία του καρναβαλιού, με αποτέλεσμα να ξεφαντώσει ο κόσμος που ήλθε από όλη την περιοχή του Δήμου Πύλης, αλλά και από κάθε γωνιά του Ν. Τρικάλων.

Εξίσου σημαντικό ήταν το γεγονός της ευρηματικής κατασκευής και θεματολογίας των αρμάτων και με την εντυπωσιακή αποκριάτικη εμφάνιση των πεζοπόρων τμημάτων, συμβάλλοντας έτσι σε ένα πλούσιο αποκριάτικο θέαμα. Επίσης, συμμετείχαν και καρναβαλιστές από άλλες κοινότητες του Δήμου Πύλης.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας , στο χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γόμφων για τη μεγάλη διοργάνωση του καρναβαλιού στους Γόμφους, τονίζοντας ότι: “Eμείς σα Δήμος σας στηρίξαμε σε αυτή την προσπάθειά σας και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, σε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες.”

Χαιρετισμό έκανε η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών-Πολιτισμού-Εθελοντισμού κ. Φανή  Μπαχαρίδου, ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γόμφων και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γόμφων.

Μετά το τέλος της παρέλασης των αρμάτων έγινε το κάψιμο του καρνάβαλου στην πλατεία του χωριού και προσφέρθηκε φιλοξενία σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ζιάκας, Αθλητισμού κ. Σωτήρης Αγγέλης, Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, Υγείας κ. Χαρά Καλιώρα, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μάκης Παπαγεωργίου και Απ. Γκουλιόπουλος.