24 Φεβ 2024 08:34

“Το ξημέρωμα βρήκε το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα να γιορτάζει την Ημέρα της Γυανίκας”

tn_giorth gynaikas 2012 iiΟ Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα δε θα μπορούσε να μην τιμήσει την «Ημέρα της Γυναίκας». Γι' αυτό το περασμένο Σάββατο  πραγματοποίησε την τελευταία εκδήλωση, του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου  διότι θα προβούν σε εκλογές το επόμενο διάστημα για νέο Δ.Σ.

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Μέσα από μια άρτια οργάνωση και πολύ μεράκι  που όπως πάντα αποδεικνύετε,  ο Σύλλογος Γυναικών και αυτή τη φορά το ξημέρωσε…. Στην είσοδο περίμενε τις γυναίκες ένα λουλούδι και ένα γλύκισμα το οποίο προειδοποιούσε τη γλυκιά βραδιά. Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος μας κ. Κατερίνα Σουλιώτη – Θεοδώρου όπου αυτή τη φορά ήταν περιτριγυρισμένη από τα μέλη του Δ.Σ.  μιλώντας με συγκίνηση  για τα χρόνια της θητείας του Δ.Σ. Καλωσόρισε και ευχαρίστησε τις γυναίκες – μέλη αλλά και όλες τις κυρίες έκτος του χωριού μας που πάντα είναι κοντά μας και  τους χορηγούς  με τις προσφορές τους. Το λόγο έδωσε στην κ. Βάια Μπουροκώστα Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου μας όπου είπε χαρακτηριστικά πάντα ήθελα να έρθω σε εκδήλωση σας, συγχαρητήρια για το έργο σας.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην ομιλήτρια μας  κ. Ειρήνη Ντίνου Κοινωνική Λειτουργό καταγόμενη από το χωριό  Δροσερό η οποία μας μίλησε για τα δικαιώματα, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της γυναίκας του σήμερα. Αναφέρω δυο λόγια από την ομιλία της: «Παρ' όλες τις βελτιώσεις δεν έχει διασφαλιστεί ακόμη η απόλυτη ισοτιμία της γυναίκας στις σχέσεις της με το αντρικό φύλο, εξαιτίας των παραδοσιακών νοοτροπιών σήμερα: οι υποχρεώσεις, οι ευθύνες, τα δικαιώματα και οι συνέπειες στη ζωή της. Το σωματικό και ψυχικό κόστος στις εργαζόμενες γυναίκες. Βελτιώσεις που έχουν επέλθει νομικά στη θέση της γυναίκας του σήμερα. Το φαινόμενο του Σεξισμού και πως εκδηλώνεται. Η αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας -μητέρας από την κοινωνία».

Στη συνέχεια  σερβιρίστηκε το φαγητό μαγειρεμένο από τα μέλη του Συλλόγου. Το χορό άνοιξαν οι γυναίκες  του  Δ.Σ. που παρόλο την κούραση τους να ετοιμάσουν όλη την εκδήλωση δεν έχασαν το κέφι τους γιατί είχαν γυναίκες κοντά τους  όλου του Δήμου Πύλης αλλά και των γύρω περιοχών.
 

Έτσι το κέφι άναψε το κέφι και γυναίκες όλων των ηλικιών βρέθηκαν στις δυο ξεχωριστές πίστες που δημιουργήθηκαν για περισσότερη άνεση στο χορό. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όπου για άλλη μια φορά αποδείξαμε πως γλεντούν οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα.

Το Δ.Σ. αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους παρακάτω χορηγούς: Τα καταστήματα του Αγίου Βησσαρίωνα, της Πύλης και των Τρικάλων για τα δώρα στη λαχειοφόρο μας. Το Αρτοποιείο του Νικολάου & Γιώργου Τζάνη, τη Χαλβαδοποιία του κ. Ιωάννη Μπουλογιώργου και του κ. Γούναρη για τα γλυκίσματα, τη Βιοτεχνία Σαλατών Βιοσάλ, το Θαλάσσιο Κόσμο για τα θαλασσινά, το κατάστημα του Βασίλη Καλαμάτα  και  το χωριανό μας d.j Γιώργο Αντωνίου  όπου με τις μουσικές του συνθέσεις μας διασκέδασε.

Επίσης ευχαριστούμε όλες τις γυναίκες μέλη μας και μη, και τις κυρίες  Μαριάννα Κουφογάζου, Μαριάννα Κουτσονάσιου, Ελένη Σουφλιά και Βαίτσα Μπουροκώστα. Κοντά μας όμως ήταν και ο Σύλλογος Γυναικών του Παλαιομοναστήρου με την πρόεδρο του κ. Ιφιγένεια Καλέτση, η κ. Κατερίνα Καψάλη πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκαρυάς, η κ. Ουρανία Νικοπούλου από το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Πύλης και μην ξεχάσουμε τον ακούραστο Νίκο Σαλέπη (www.trikalaola.gr).

Επόμενο ραντεβού του Συλλόγου στις εκλογές μας.