02 Μαρ 2024 08:08

“Το Συνέδριο των Ειδικών Δυνάμεων στην Πύλη.”

tn_syn poedΟλοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, που έλαβαν χώρα στο Δήμο Πύλης που τους φιλοξένησε.
 
 
 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 22 Νοεμβρίου το πρωί τα μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας περιηγήθηκαν στο Περτούλι. Την όλη διοργάνωση είχε αναλάβει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Τρικάλων.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πύλης.

Πριν τη συνεδρίαση προηγήθηκαν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί από τον Αντινομάρχη Τρικάλων κ. Αχιλλέα Αλεξίου, τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Ν. Τρικάλων κ. Ευάγγελο Μάμαλη, τον Υποδιοικητή της Π.Υ. Τρικάλων κ. Σπανό ο οποίος τόνισε την άψογη συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Τρικάλων για την άμεση επέμβαση και καταστολή των πυρκαγιών.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Τρικάλων κ. Λουκάς Σκύφτας στο σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τα μέλη της Ομοσπονδίας που ήρθαν από τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, τα Τρίκαλα και τη Λαμία οι οποίοι είναι άνθρωποι που δεν το βάζουν εύκολα κάτω με οδηγό πάντα τα ρητά «Ο τολμών νικά», «Θαρσείν χρει», γαλουχημένοι με το πνεύμα των Ειδικών Δυνάμεων ως θρυλικοί λοκατζήδες που πήραν μέρος σε διάφορες μάχες στο παρελθόν. Σήμερα στην ειρηνική ζωή προσφέρουν με τον εθελοντισμό τους στην πολιτική προστασία και είναι τρόπος ζωής αυτή η προσφορά τους στον άνθρωπο.

Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Κουφογάζου:

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων κ. Γαληνός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύλης για την άψογη φιλοξενία που τους παρείχε και τον κ. Λουκά Σκύφτα για την άρτια οργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Πρόσθεσε ότι οι κακουχίες και οι δυσκολίες μας φέρνουν πολύ κοντά και κατά τη θητεία μας και τώρα με την εθελοντική μας προσφορά, δημιουργήσαμε τις πολλές λέσχες ανά την Ελλάδα και κάναμε την ομοσπονδία μας. Οι λέσχες μας ανάμεσα στους κατασταλτικούς σκοπούς έχουν και σημαντική κοινωνική προσφορά.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Πύλης προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γαληνό. Τιμητικό λάβαρο έδωσε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γαληνός στον Δήμαρχο κ. Κων/νο Κουφογάζο.

Επίσης έγινε απονομή πλακέτας από τον πρόεδρο της Λέσχης Τρικάλων κ. Σκύφτα στον κ. Κουφογάζο καθώς και λάβαρο από τον πρόεδρο της Λέσχης Χαλκιδικής.

Τέλος ως ανάμνηση της φιλοξενίας στο Δήμο Πύλης ο Δήμαρχος κ. Κουφογάζος πρόσφερε από ένα δώρο σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. με αναφορά τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Παραβρέθηκαν ο Αντινομάρχης κ. Αχ. Αλεξίου, ο Υπ/της της Π.Υ. Τρικάλων κ. Σπανός, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης κ. Βλάχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Μπαλάς Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ. Σουφλιάς Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Κωστάκης και οι Αντιδήμαρχοι Πύλης κ.κ. Κων/νος Πατέρας και Στυλιανός Μπαλατσούκας.

Ακολούθησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Δ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πύλης και στη συνέχεια προσφέρθηκε δείπνο στο «ΚΟΝΑΚΙ» στην Πύλη.