06 Δεκ 2023 10:06

“Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία της Πύλης.”

tn_image_1221207766Με καλούς οιωνούς και πολλούς προβληματισμούς πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί 11 Σεπτεμβρίου 2008 η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο Πύλης με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού από τον πρεσβύτερο πατέρα Βασίλειο Πανάγο, παρουσία των μαθητριών και μαθητών όλων των τάξεων του παραπάνω σχολείου, των γονιών των δασκάλων και των νηπιαγωγών του Νηπιαγωγείου Πύλης.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ. Ιωάννης Σουφλιάς.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Δ/ντή του σχολείου κ. Ευάγγελου Μπουροκώστα ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «κάθε νέο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Ιδιαίτερα για σας τους μαθητές και τις μαθήτριες που το σχολείο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής σας αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητα σας αλλά και με τα όνειρά σας για το μέλλον και είναι φυσικό η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική. Συνεχίζοντας ο κ. Δ/ντής τόνισε ότι όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε δίπλα σας μαζί με την συμπαράσταση και του Υπουργείου Παιδείας για να σας προσφέρουμε τις γνώσεις μας αλλά και για ένα καλύτερο αναβαθμισμένο και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα. Τέλος ο κ. Μπουροκώστας έκλεισε τον λόγο του με τα λόγια του Κ.Π. Καβάφη: ας βιώσουμε την σχολική χρονιά που έρχεται σαν ένα ωραίο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις.»

Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά και η πορεία της νέας σχολικής περιόδου να ξεκινήσει για σας με αρκετή προσπάθεια για γνώση και στο τέλος της χρονιάς να φθάσει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό θα γίνει με την βοήθεια και τις γνώσεις που θα σας μεταδώσουν οι εξαίρετοι συνάδερφοι του σχολείου σας αλλά και με την συμπαράσταση των γονιών σας. Τέλος, ο κ. Δήμαρχος τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση της Τ.Α. για την εκπαιδευτική κοινότητα.»

Ξεκίνησε χθες το πρωί 11 Σεπτεμβρίου 2008 η νέα σχολική χρονιά για το 1ο & 2ο Γυμνάσιο και το Λύκειο Πύλης όπου έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Λάζαρο Σταυραντώνη παρουσία των μαθητριών και μαθητών των σχολείων αλλά και των καθηγητών τους και αρκετών γονιών.

Ακολούθησε η ομιλία της Δ/ντριας του 2ου Γυμνασίου κ. Κων/νιάς Παπαϊωάννου η οποία ανέφερε τα εξής: « Αυτή την γιορτινή ημέρα την πρώτη της νέας σχολικής χρονιάς που συγκεντρωθήκαμε και πάλι όλοι μαζί για τον καθιερωμένο αγιασμό σας καλωσορίζουμε όλους εσάς τους μαθητές ιδιαίτερα τους μαθητές της Α΄ τάξης που αντιμετωπίζουν με δέος το καινούργιο και τους ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης και της επιτυχίας.»

Αμέσως μετά δόθηκε ο λόγος στον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στις μαθήτριες και στους μαθητές και να επιλυθούν στην τρέχουσα σχολική περίοδο τα αιτήματά τους καθώς επίσης συνεχάρη τους συναδέλφους καθηγητές που εργάστηκαν για την αναδιοργάνωση των σχολικών μονάδων. Θα προσπαθήσουμε με τον ίδιο ζήλο και την συμπαράσταση του Δήμου κατά την νέα σχολική χρονιά να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα να υλοποιήσουμε.

Παραβρέθηκαν ο Αντ/ρχος κ. Στυλιανός Μπαλατσούκας και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ. Ιωάννης Σουφλιάς.

Και στο Τ.Ε.Ε. Πύλης πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Δ/ντής του Τ.Ε.Ε. κ. Απόστολος Οικονόμου καλωσόρισε τους μαθητές και τους γονείς τους και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.