24 Ιούν 2024 03:14

“Το Παραδοσιακό Θέατρο Ξυλοπάροικου στην Πύλη”

tn_nea p theatroΣε συνέχεια των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Πύλης οι κάτοικοι της Πύλης την Τετάρτη το βράδυ απόλαυσαν τη θεατρική παράσταση «Μαρουσιάνα, το κορίτσι της Πίνδου» από το Παραδοσιακό Θέατρο Ξυλοπάροικου. Η παράσταση δόθηκε στη νεοανακαινισμένη πλατεία της Νέας Πύλης.
 
Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Το Παραδοσιακό Θέατρο Ξυλοπάροικου με 35ετή πορεία στο χώρο παρουσίασε το κωμειδύλλιο «Μαρουσιάνα» βασισμένο στο ομώνυμο δημοτικό τραγούδι. Η «Μαρουσιάνα» αντιπροσωπεύει τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα για το Ν. Τρικάλων. Ψυχή του θεάτρου ο κ. Βασίλης Μπιλιάλης με την θερμή υποστήριξη των συνεργατών του. Ο κ. Μπιλιάλης ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την πρόσκληση στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Αυγούστου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πύλης και Πρόεδρος του ΠΟΔΠ κ. Κων/νος Κουφογάζος. Εκεί βρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι  Αντιδήμαρχοι Πύλης κ.κ. Στ. Μπαλατσούκας και Κων/νος Πατέρας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σωτ. Κωστάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Ι. Σουφλιάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γ. Τσιόβουλος και κ. Βασ. Μπαλάς, οι Ιερείς Πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης και Πατέρας Φώτιος Κωτούλας και ο Πρόεδρος του Π.Σ. Ροπωτού κ. Δημ. Κωτούλας.

Η επόμενη εκδήλωση στο Δήμο Πύλης είναι η «Γιορτή Πίτας» την Παρασκευή 21 Αυγούστου, προπαραμονή της ετήσιας εμποροπανήγυρης της Πύλης.