21 Απρ 2024 12:01

Το Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου

Ένα πετυχημένο παραδοσιακό πανηγύρι και σε ένα μαγευτικό περιβάλλον κάτω από μια ηλιόλουστη ημέρα πραγματοποιήθηκε ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, στο Μυρόφυλλο (Τ.Κ. Δήμου Πύλης) όπου το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της ομώνυμης Ιεράς Μονής, παρουσία αρκετών πιστών, του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα, του Προέδρου της Τ.Κ. Μυροφύλλου κ. Γεωργίου Ράπτη, του Αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Αλέκου, των δημοτικών Συμβούλων κ. Νικολάου Τόλια, κ. Λαμπρινής Οικονόμου, κ. Βασιλείου Αναγνώστου.
Ακολούθησε Αρτοκλασία και ο χαιρετισμός της Εικόνας από τους πιστούς.
Χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος του Χωριού κ. Γεώργιος Ράπτης καλωσορίζοντας τον κόσμο ευχόμενος Χρόνια Πολλά, τονίζοντας την αναγκαιότητα διατήρησης της παράδοσης όπως και σημερινή θρησκευτική και πολιτιστική εκδήλωση στην Γιορτή του Αγίου Γεωργίου, που γίνεται εδώ και αρκετά Χρόνια στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου.
Στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Πύλης Κων/νο Μαράβα ο οποίος ευχήθηκε και αυτός με την σειρά του Χρόνια Πολλά, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους για αυτήν την θαυμάσια εκδήλωση που έχει έντονο θρησκευτικό και Πολιτιστικό Χαρακτήρα.
Πραγματικά τόνισε ο κ. Δήμαρχος έμεινα έκπληκτος με την άρτια οργάνωση και εντυπωσιάστηκα από το Χωριό σας τις δυο ημέρες που βρίσκομαι εδώ.
Επίσης ανέφερε στην συνέχεια της ομιλίας ο κ. Μαράβας ότι κάνουμε ότι μπορούμε για την επίλυση των προβλημάτων του Χωριού, πάντα με την αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο.
Χαιρετισμό έκανε και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου (φίλων) της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου κ. Δημήτριος Ράπτης ο οποίος αναφέρθηκε εν ολίγοις για την ιστορικότητα του Μοναστηριού.
Τέλος ακολούθησε ο χορός του Αϊ Γιώργη από τους Ηλικιωμένους του χωριού τραγουδώντας το με το στόμα και στην συνέχεια εξελίχτηκε χορός και γλέντι από όλους υπό τον της δημοτικής ορχήστρας.
Προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό σε όλους τους παρευρισκόμενους ντόπιο κρασί, σύμφωνα με το έθιμο που τίμησαν το «Τραπέζι του Αι Γιώργη»