Το πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου στην Πύλη

Το πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου στην Πύλη
Τιμήθηκε η Μνήμη της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου
Παρουσιάστηκαν τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης

Με επισημότητα και την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, την Δευτέρα 1Η Μαΐου παραμονή της Εορτής του Αγίου Αθανασίου.
Οι Εκδηλώσεις άρχισαν στις 18.30 με την τέλεση του πανηγυρικού Εσπερινού στο Εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στην Πύλη, παρουσία αρκετών πιστών.
Ακολούθησε για πρώτη φορά Λιτανεία με την περιφορά της Εικόνας του Αγίου στο Συνοικισμό «Νέα Πύλη», σε μια μεγαλοπρεπή πομπή όπου προηγούντο τα Εξαπτέρυγα οι Ιερείς με την Εικόνα ακολουθούμενη από πλήθος πιστών.
Στην συνέχεια έλαβε χώρα στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας και του ΕΠΑΛ Πύλης Αρτοκλασία και προσκύνημα της Εικόνας από τον κόσμο, ενώ συγχρόνως προσφέρονταν παραδοσιακό φαγητό σε όλους.
Οι Θρησκευτικές και Πολιτιστικές έκλεισαν με την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλισσας κ. Ευαγγελίας Παλλαντζά.
Την διοργάνωση των Εκδηλώσεων είχε η Ενορία του Πύλης με την συνεργασία του Δήμου Πύλης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης.
Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Τζάνης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Κωστάκης, κ. Κων/νος Κρούπης, κ. Λαμπρινή Οικονόμου, και ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Πύλης κ. Κων/νος Βοιτσίδης.