22 Μάι 2024 12:09

Το μήνυμα της Αντιδημάρχου Πύλης Χαράς Καλιώρα για την «Παγκόσμια Ημέρα Υγείας»

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, καθιερώθηκε από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) το 1950 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ως παγκόσμια αφορμή για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα υγείας, πρόληψης και φυσικά της ισότιμης υγειονομικής περίθαλψης για όλους.

Το θέμα της φετινής χρονιάς 2024 είναι: «H Υγεία μου- Το Δικαίωμά μου».

Η Πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη είναι το κλειδί για την επίτευξη

Ως Δήμος Πύλης είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πάνω στο πολυτιμότερο αγαθό για όλους τους συνδημότες μας.

Με δράσεις και πρωτοβουλίες που κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις. Πρώτα με τις ενημερωτικές ημερίδες ιατρικού ενδιαφέροντος που διοργανώνουμε στις τοπικές κοινότητες όλου του δήμου, που σκοπό έχουν να μεταφέρουν γνώση.

Ύστερα, με την παραχώρηση των κατάλληλων χώρων, ώστε να λειτουργούν υποδειγματικά τα τοπικά ιατρεία, παρέχοντας πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, σε όλη την έκταση του δήμου& τέλος με τον κύκλο των δωρεάν σεμιναρίων του θεματικού κύκλου

«Παροχή Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού

Απινιδωτή (AED)» εκπαιδεύσαμε και συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε εκατοντάδες συνδημότες μας, ώστε μέσα από τη γνώση τους  να είναι χρήσιμοι στου συνάνθρωπους τους.

Επιτυγχάνεται έτσι η αποτελεσματική σύνθεση της ατομικής πρωτοβουλίας με τη συντονισμένη και στοχευμένη δράση.  

Γιατί για εμάς στο Δήμο Πύλης ένα πράγμα προέχει : «Η Υγεία είναι Ανθρώπινο δικαίωμα και μια κοινή ευθύνη».

Χαρά Καλιώρα

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Υγείας & Αλληλεγγύης