18 Ιούν 2024 13:00

“Το γλέντησε η 3η ηλικία στην κεντρική πλατεία της Πύλης”

tn_kosmos adΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανδημοτικό Αντάμωμα των τριών Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) του Δήμου Πύλης την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009.

Αψηφώντας τη ζέστη, πάνω από 1000 άτομα, μέλη των Κ.Α.Π.Η. και όχι μόνο, από όλο τον Δήμο συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον χώρο της πλατείας του Δημαρχείου.

 

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ…

Το Αντάμωμα διοργανώθηκε από τα Δ.Σ. των τριών Κ.Α.Π.Η. και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου για τρίτη συνεχή χρονιά αποτελώντας πλέον θεσμό. Δόθηκε στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας η ευκαιρία να βρεθούν, να μιλήσουν, να θυμηθούν, να νοσταλγήσουν και να διασκεδάσουν με χορό και τραγούδια.

Η εκδήλωση άνοιξε με την εισαγωγική ομιλία του Αντιπρόεδρου του ΠΟΔΠ κ. Αποστόλη Μπαμπανάρα ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης και ενημέρωσε το κοινό για τις προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού «ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009».

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Αντιπρόεδρο του Α ΚΑΠΗ κ. Βασίλειο Μπαλά, τον Αντιπρόεδρο του Β ΚΑΠΗ κ. Κων/νο Πατέρα και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ως εκπρόσωπο του Γ ΚΑΠΗ κ. Σωτήρη Κωστάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και ευχήθηκε καλή διασκέδαση και του χρόνου.

Ο  Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος αναφέρθηκε στις εκδρομικές εξορμήσεις των μελών και των τριών ΚΑΠΗ στον γύρο του Ασπροποτάμου και στις εννέα ημέρες της λουτροθεραπείας στην πανέμορφη Αιδηψό με συμμετοχή περίπου 300 ατόμων. Στη συνέχεια μίλησε για τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Δήμο Πύλης με τη μορφή της πανδημοτικής συμμετοχής με την αρωγή όλων των πολιτιστικών συλλόγων, των τοπικών συμβουλίων και όλων των φορέων του Δήμου τα 2 προηγούμενα χρόνια με γνώμονα πάντα την ανασυγκρότηση, τη διαμόρφωση και την ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης. Έτσι και φέτος συνεχίζονται οι πολιτιστικές δράσεις.  

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα μέλη των τριών ΚΑΠΗ με την επιμέλεια του χοροδιδασκάλου κ. Θοδωρή Καλογράνα και με τη μουσική του συγκροτήματος του κ. Νίκου Τζουκόπουλου.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό το οποίο μαγείρεψαν μάγειροι της περιοχής υπό την επίβλεψη του αρχιμάγειρα κ. Ιωάννη Λαμπρογιώργου και άφθονο ντόπιο κρασί.

Η επόμενη συνάντηση όλων των δημοτών ορίστηκε για τις 6 Αυγούστου στη «Γιορτή της πέστροφας» στο Νερόμυλο της Κάτω Παλαιοκαρυάς.