28 Φεβ 2024 08:33

“Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις το Δεκαπενταύγουστο στο Γαρδίκι”

tn_gardiki 2012Με κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στο Γαρδίκι υπό τον πρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κουμπή και με επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες από τη Δημοτική αρχή και με τη συνεργασία των συλλόγων της κοινότητας.

Παρά την κρίση οι Γαρδικιώτες προσήλθαν με κέφι στο χωριό για να περάσουν ένα ξένοιαστο τριήμερο.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν το επιτυχημένο πάρτυ της νεολαίας, ο χορός των επισήμων, των γυναικών, βραβεύσεις προσώπων από τους συλλόγους και φυσικά κάθε βράδυ χορός έως το πρωί υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας.

Με συγκίνηση και επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου ο χορός των γερόντων. Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία όπου οι τότε δημογέροντες χόρευαν κρυφά από τους Τούρκους. Έπειτα καθιερώθηκε από τους γέροντες του χωριού που πολέμησαν στους τελευταίους πολέμους. Περιλαμβάνει αναπαράσταση πολεμικής μάχης και έπειτα χορό για όλους τους συμμετέχοντες.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος, οι Βουλευτές Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Σκρέκας, Μιχάλης Ταμήλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Παναγιώτου, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Κουτσονάσιος και Γιάννης Σουφλιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευθύμιος Πλεξίδας και Δημήτρης Καλατζής, η πρόεδρος της Τ.Κ. Γαρδικίου Αλεξάνδρα Τάμπου –  Καρατζούνη, το μέλος Βασιλική Αστρέχα – Χαλιαμάνη, ο πρόεδρος του Ευεργετικού συλλόγου Γαρδικίου Σωτήρης Μπουντούρης, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Αθήνας – Πειραιά Σωτήρης Κάκιας.

Η Τ.Κ. Γαρδικίου/Δήμος Πύλης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς: την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  την Π.Ε. Τρικάλων και τον Αντιπεριφερειάρχη  Χρήστο Μιχαλάκη, τους Αδελφούς Αθ. Γαντζούλα, τον Νίκο Βαΐου– Έπιπλα ΠΥΛΗ, τον Κώστα Τσουρβάκα– Ταξιδιωτικό Γραφείο ΤΡΙΚΑΛΑ και τα καταστήματα του χωριού, Καρατζούνη, Αλεξίου, Παπακώστα, Σδρένια, Τσιρογιάννη και “Ανεμώνες”.