22 Φεβ 2024 03:32

Θεσμός για το Δήμο Πύλης η «Γιορτή Πέστροφας»

tn_gior pestΠλήθος κόσμου βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ στον παραδοσιακό Νερόμυλο στην Παλαιοκαρυά, απολαμβάνοντας την πέστροφα, τη δροσιά των πλατάνων και των νερών. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκαρυάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πύλης.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ..

Μια νύχτα καλοκαιριού με το αυγουστιάτικο φεγγάρι να συνοδεύει την όλη εκδήλωση. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκαρυάς κ. Αθανάσιο Μπατσικώστα. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης κ. Σωτήρης Κωστάκης καταγόμενος από την Παλαιοκαρυά, ο Αντινομάρχης κ. Ντίνος Κοτρώνης, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Σούλα Μερεντίτη και ο κ. Χρήστος Χάιδος καθώς και ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την εξαιρετική παρουσία του χορευτικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκαρυάς παρουσιάζοντας χορούς σχεδόν απ' όλη την Ελλάδα με την επιμέλεια της κ. Μαίρης Γιαννακάκου και με τη μουσική του συγκροτήματος του κ. Τάκη Βλάστου.

Στη συνέχεια σερβιρίστηκε η πέστροφα μαγειρεμένη με παραδοσιακό τρόπο. Το γλέντι και ο χορός άναψαν και κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε το Σάββατο με μια επιστημονική βραδιά στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην Άνω Παλαιοκαρυά, με αφορμή την παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της δημοσιογράφου Αριάδνης Σ. Θάνου με θέμα «Το ορεινό χωριό Παλαιοκαρυά: ένας φυσικός τρόπος ζωής».