02 Οκτ 2023 20:17

ΘΕΜΑ : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΛΗΣ «Ο.Π.Ο.Π.»

ΘΕΜΑ :  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

 

Στα πλαίσια μιας σειράς δραστηριοτήτων του Ο.Π.Ο.Π. (Η Στράτα των Βλάχων, Στα Χνάρια του Καπετάν Άρη, Πύλη Randonneur 2016…) που έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη σημείων με τουριστικό ενδιαφέρον του Νομού και παράλληλα την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος, αποφασίστηκε η διεξαγωγής ενός αγώνα τρεξίματος με την ονομασία «TRIKALA CITY TRAIL». Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην πόλη των Τρικάλων στις 10/12/2016 και θα περιλαμβάνει μία διαδρομή μήκους 5 χλμ. η οποία χαράχτηκε από έναν πολύ καλό γνώστη του αντικειμένου, τον Κωτούλα Δημήτρη (ιδιοκτήτης WERUN).  Η εκκίνηση θα δοθεί από την κεντρική πλατεία Τρικάλων στις 16:30 μ.μ. και η διαδρομή θα περνάει κυρίως από σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως η περιοχή στο Βαρούσι, το Φρούριο, μία πανέμορφη παραποτάμια διέλευση, το νέο μουσείο Τσιτσάνη στις παλιές φυλακές, το Τζαμί και θα έχει τερματισμό και πάλι στην κεντρική πλατεία. Όλες οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον αγώνα (παράδοση αριθμών, απονομές, βραβεύσεις κ.α.) θα γίνουν όλα στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων σε ένα γιορτινό σκηνικό, καθώς ο αγώνας είναι απογευματινός και υπό το φως μιας Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας και κάτω από το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο φυσικό δέντρο της χώρας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μία περίοδο που η πόλη των Τρικάλων θα είναι το επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων καθώς από τις 26/11/2016 έως 07/01/2017 θα λειτουργεί το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας, «Ο Μύλος των Ξωτικών» (milosxotikon.gr). Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν με σκουφάκια του Άη Βασίλη (θα δοθούν από τη διοργάνωση) σε ένα πραγματικό Santa Run!!! Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες, καθώς και στον γηραιότερο και μικρότερο αθλητή που θα τερματίσουν στον αγώνα. Επίσης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες ομάδες από μια βαθμολογία που θα προκύπτει από τον τερματισμό των πρώτων 6 μελών της κάθε ομάδας. O αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Τρικκαίων. Σημαντικό ρόλο στην διεξαγωγή του αγώνα έχουν οι χορηγοί Καρακικές Shopping Center, η Εταιρία Αναψυκτικών Λουξ, η Εταιρία Ανδρικού ρούχου Dur και το κέντρο χρώματος Βενέτη.

Το κόστος της συμμετοχής είναι 5 ευρώ για ανέργους, μαθητές και ομάδες άνω των 10 ατόμων και 7 ευρώ για όλες τις άλλες κατηγορίες και περιλαμβάνει το t-shirt του αγώνα, την ηλεκτρονική χρονομέτρηση, το μετάλλιο, το σκουφάκι του Άη Βασίλη και τυχόν προσφορές από χορηγούς.

Λίγα λόγια για τους αγώνες City Trail:

Τα CityTrail είναι μία δραστηριότητα με ραγδαία ανάπτυξη σε πολλές πόλεις της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Έχουν ως στόχο την προβολή των σημείων ενδιαφέροντος της κάθε πόλης και απευθύνονται στους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής και σε ένα κομμάτι του πληθυσμού που δραστηριοποιείται σε αυτό που αποκαλούμε αθλητικό τουρισμό. Χαρακτηριστικό όλων αυτών των αγώνων είναι η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ερασιτεχνών αθλητών και μη από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.