24 Απρ 2024 09:43

“Θεατρικό εργαστήρι στο Δήμο Πύλης”

tn_theatriko ergastiriΘεατρικό εργαστήρι στο Δήμο Πύλης με τη συνεργασία του συλλόγου γυναικών Παλαιομοναστήρου και την ηθοποιό Σία Φαράκη.

Θεατρικό εργαστήρι δημιουργεί ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών Παλαιομοναστήρου και την ηθοποιό Σία Φαράκη.

Θα λειτουργήσει τμήμα θεατρικού παιχνιδιού, σε πρώτη φάση για μαθητές Δημοτικού και το επόμενο διάστημα εφηβικό τμήμα για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και τμήμα ενηλίκων.

Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι καλλιτεχνική και παιδαγωγική δημιουργική δραστηριότητα που προσφέρει στα παιδιά άμεση ικανοποίηση, χαρά και απόλαυση.

Χρησιμοποιεί τις τεχνικές του θεάτρου, με στόχο να απελευθερώσει τη φαντασία του παιδιού, να οξύνει τις αισθήσεις, τις εκφράσεις και τη σκέψη του, να αναπτύξει τη δημιουργικότητα του, να πλουτίσει το λεξιλόγιο του και να αναπτυχθεί ως προσωπικότητα ολόπλευρα μέσα από την κατανόηση του εαυτού του και του κόσμου.

Οι έφηβοι και οι ενήλικες γνωρίζονται με την τέχνη του θεάτρου εκφράζοντας τις ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητές τους, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν συλλογικά, να οξύνουν την κρίση τους, να αναπτύξουν την ψυχοκινητική τους έκφραση, αφού το θέατρο είναι μια σύνθετη και κοινωνική τέχνη. Είναι κυρίως, ένας τρόπος να επικοινωνούμε και μέσα από τα αισθήματά μας.  

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στην αίθουσα γυμναστηρίου του Δημοτικού σχολείου Πύλης κάθε Δευτέρα και ώρα 16.30 έως 18.30 για τους μαθητές  της Α, Β, Γ τάξης του Δημοτικού και κάθε Κυριακή, ώρα 17.00 έως 19.00 για τους μαθητές της Δ, Ε, ΣΤ τάξης του Δημοτικού.

Τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου για τους μαθητές Δημοτικού  της Α, Β , Γ τάξης και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου για τους μαθητές Δημοτικού της Δ, Ε, ΣΤ τάξης.

Για πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ.6937090907, 2431042900  κ. Σία Φαράκη και στο Δήμο Πύλης στα τηλ. 2434350101 και 2431074676.

Μπορούν να εγγραφούν μαθητές από τον Καλλικράτειο Δήμο Πύλης. Βέβαια το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθούν τμήματα και σε άλλες δημοτικές ενότητες.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιωάννης Κουτσονάσιος ανέφερε τα εξής: “Στο Δήμο Πύλης δημιουργείται μια κοιτίδα πολιτισμού με τη συνεργασία του δραστήριου συλλόγου γυναικών Παλαιομοναστήρου και της γνωστής ηθοποιού Σίας Φαράκη. Από την πρώτη στιγμή είδαμε το ενδιαφέρον των γονέων να εγγράψουν τα παιδιά τους στο θεατρικό εργαστήρι και να είμαστε σε θέση από την επόμενη Δευτέρα να αρχίσουν τα μαθήματα. Είναι σίγουρο  ότι το θεατρικό μας εργαστήρι θα γίνει πρότυπο αρκεί να στηρίξουμε όλοι τις προσπάθειες των παιδιών και την πολύ καλή δουλειά της Σίας Φαράκη”.