25 Μάι 2024 19:55

Ταυτότητα Συλλόγου

emporikos_syllogos_pylis

ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Τ.Κ. 420 32 ΠΥΛΗ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1945 – Email : voitsidis@mail.gr

www.espylis.blogspot.com Εμπορικός Σύλλογος Πύλης

 

ΣΥΝΘΕΣΗ

Πρόεδρος Βοϊτσίδης Κων/νος
Αντιπρόεδρος Βόπη Χρυσαυγή
Γ. Γραμματέας Σουλιώτη Κων/να
Ταμίας Παπαρσένης Ανδρέας
Δημ.Σχέσεις Σεραφειμίδης Κυριάκος

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του (έτος ίδρυσης το 1945) μια δεκαετία σύνθετη από πλευράς απαιτήσεων τόσο από το καταναλωτικό κοινό, όσο και από το κλίμα που επικρατεί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι του εμπορίου με τη μετατόπιση σε διαφορετικούς τρόπους και χώρους προώθησης των εμπορευμάτων. Το άνοιγμα των αγορών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης με τη συμμετοχή από 1 Ιανουαρίου 2007 και των γειτόνων μας (Βουλγαρίας και Ρουμανίας)από τη μια και η αμεσότητα των εμπορικών πράξεων από την άλλη με τη χρήση του διαδικτύου οδηγούν στην επαναχάραξη της πολιτικής των τοπικών επιχειρήσεων σε προσέλκυση νέου αγοραστικού κοινού με τη δημιουργία νέων και σύγχρονων επιχειρηματικών δράσεων.

Η δημιουργία μιας νέας σχέσης μεταξύ του καταναλωτικού κοινού της ευρύτερης περιοχής με τους εμπόρους και επαγγελματίες του δήμου μας θα πρέπει να είναι η μόνιμη στόχευση από τη μεριά μας, με δεδομένη και τη παρουσία όλο και περισσότερων πολυκαταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Μια σχέση που θα στηρίζεται στην αμφίδρομη εμπιστοσύνη μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών αλλά και στη συνεχή «επένδυση» από τη μεριά μας στο τρίπτυχο ποιότητα – ποικιλία – χαμηλές τιμές.

Δράσεις που αφορούν το τουριστικό προϊόν – ένα σημαντικό κομμάτι του πλούτου που εισρέει στη τοπική αγορά, με αυξητική μάλιστα τάση – θα πρέπει να προταχθούν και να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην υλοποίησή τους. Γιατί δε πρέπει να περνά απαρατήρητη η κομβική θέση της Πύλης στο τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Μια θέση που στο χέρι μας είναι να γίνει κομβική και στο εισόδημα των εμπόρων και επιχειρηματιών , δίνοντας ανάπτυξη σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Ο Πρόεδρος

Βοϊτσίδης Κων/νος

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης έχει να παρουσιάσει πολυεπίπεδες δραστηριότητες. **Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συμβουλευτική του παρέμβαση στη χάραξη πολιτικής από τη Δημοτική αρχή σε θέματα ανάπτυξης τουρισμού και εμπορίου. Για το σκοπό αυτό πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου με το Δήμαρχο Πύλης κο Κουφογάζο Κων/νο. Από τη μεριά της η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου κατέθεσε τα αιτήματα και τις προτάσεις των εμπόρων και επιχειρηματιών και ζήτησε την ιεραρχική επίλυσή τους. Η νέα Δημοτική Αρχή ξεδίπλωσε τις πρώτες, αισθητικού χαρακτήρα, παρεμβάσεις της που έτυχαν της επιδοκιμασίας του συλλόγου. Εν κατακλείδι κατά τη συνάντηση έγινε γόνιμος και ειλικρινής διάλογος και υπήρξε αμφίπλευρη δέσμευση για συχνές επαφές τέτοιου είδους.

**Τη διοργάνωση σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (Κ.ΑΕΛ.Ε.) γραφείο Τρικάλων εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στις τοπικές επιχειρήσεις, με θεματολογία τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαδίκτυο, διοίκηση επιχειρήσεων και marketing. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Συλλόγου στη Πύλη από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές και ο καθένας από τους συμμετέχοντες λαμβάνει τη πρακτική του γνώση μπροστά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, προσφορά του συλλόγου. Ο τελευταίος κύκλος που τελείωσε το Μάρτιο είχε ως θέμα το internet (διαδίκτυο και επικοινωνίες) καταδεικνύοντας τη θέληση του συλλόγου να γίνουν κτήμα των μελών του όλες οι νέες προκλήσεις.

**Τη συμμετοχή του στο στολισμό της πόλης τις εορταστικές περιόδους (Χριστουγέννων κ.λ.π.) με την οργάνωση και χάπενινγκ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων.

**Τη οικονομική χορηγία σε συλλόγους για τη διοργάνωση πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων.

**Την έκδοση το Μάρτιο του 2007 οδηγού με τη συμμετοχή όλων των εμπόρων και επαγγελματιών του δήμου Πύλης σε 13.000 αντίτυπα δωρεάν. Έντυπο που προωθείται τόσο σε όλα τα σπίτια του δήμου Πύλης, αλλά και όμορων δήμων. Μια προσπάθεια του συλλόγου μοναδική σε επίπεδο νομού που δίνει τη δυνατότητα στις διακόσιες εικοσιεφτά (227) επιχειρήσεις του Δήμου Πύλης να προβληθούν με ίσους όρους στην ευρύτερη περιοχή. Μια περιοχή που περικλείεται από τα Στουρναρέικα μέχρι τη Λυγαριά και από τη Φήκη μέχρι τους Γόμφους.

Στόχος του συλλόγου είναι η έκδοση του Εμπορικού οδηγού να γίνει θεσμός διετίας με εμπλουτισμό και άλλων θεμάτων ( τουριστικά – υπηρεσίες κ.λ.π.).

ΣΤΟΧΟΙ

Οι στόχοι του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες.

Στους συμβουλευτικούς στόχους περιλαμβάνονται οι ενημερώσεις προς τα μέλη του σε θέματα χρηματοδοτήσεων μέσα από τη Δ' προγραμματική περίοδο και από περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα (Π.Ε.Π.), αλλά και προμήθειας εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από το πρόγραμμα @δικτυωθείτε του Υπουργείο Ανάπτυξης. Ακόμη στόχος του συλλόγου είναι η ενημέρωση των μελών του σε θέματα ασφαλιστικά και φορολογικά από καταρτισμένους ανά τομέα επιστήμονες.

Στη δεύτερη κατηγορία τη επιτελική, κατατάσσεται η πρωτοβουλία του συλλόγου για κλείσιμο οικονομικών πακέτων διαφήμισης για τα μέλη του συλλόγου τόσο στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, όσο και σε υπαίθριους χώρους. Ακόμη ο σύλλογος έχει θέσει ως στόχο τη προφύλαξη των μελών του μα και των πολιτών σε θέματα δημοτικών τελών αλλά και της κατάληψης των πεζοδρομίων, τη περιφρούρηση της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς από μη νόμιμους εκθέτες και τη παράσταση για μια καθαρότερη πόλη.

Τη προτροπή προς τα μέλη του για την αποφυγή χρήσης Ι.Χ. αυτοκινήτων για την ύπαρξη περισσοτέρων θέσεων parking από τους επισκέπτες της αγοράς, αλλά και της αποσυμφόρησης του κέντρου με αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική διεύθυνση

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΛΗΣ

Τρικάλων – Άρτας 56

420 32 Πύλη Τρικάλων

Ηλεκτρονική διεύθυνση

Email : voitsidis@mail.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

www.esee.gr Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

www.oaed.gr Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού

www.thessalia.gr Περιφέρεια Θεσσαλίας

www.ypan.gr Υπουργείο Ανάπτυξης

www.epimelitirio-trikalon Επιμελητήριο Τρικάλων

www.esathena.gr Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

www.espylis.blogspot.com Εμπορικός Σύλλογος Πύλης