15 Απρ 2024 06:59

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης για την αντιπυρική περίοδο 2023

 

Ο συντονισμός των δράσεων, τα επιβαλλόμενα έργα και ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων στο συντονιστικό τοπικό όργανο του Δήμου Πύλης, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Δ. Σ. Πύλης την Τρίτη 15 Μαΐου.

Αναλυτικά συζητήθηκαν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας που πρέπει να δρομολογηθούν, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2023.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος από τον Δήμο Πύλης ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ζιάκας, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος – Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύλης κ. Σπύρος Αποστολόπουλος, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Περιβάλλοντος-Καθαριότητας –Πρασίνου Δήμου Πύλης κ. Παναγιώτα Λαμπρογεώργου, ο Αντιπύραρχος Διοικητής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του Α.Τ. Πύλης κ. Χρήστος Παπαδογιάννης (Αστυνόμος Α’), ο Αντισυνταγματάρχης (Μηχ.) της ΣΜΥ κ. Βάντζος Ελευθέριος (Δ/ντής Γραφείου Επιχειρήσεων και Ασφαλείας) , ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης (Ανθυποπυραγός) κ. Γεώργιος Καραχάλιος και ο Προϊστάμενος Εκμετάλλευσης ΔΕΔΔΗΕ κ. Βάιος Μπεχλιβάνος.

Ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας στην εισήγησή του στάθηκε στο μελετημένο και σωστό προγραμματισμό, στην ολοκληρωμένη προετοιμασία για τη θωράκιση του δήμου, καθώς και στη υποδειγματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων που απαρτίζουν το συντονιστικό όργανο της πολιτικής προστασίας. Εξήρε την ευαισθητοποίηση όλων για την προφύλαξη του δασικού πλούτου, μοναδικής ομορφιάς για το σύνολο όλου του νομού, όπως ανέφερε.