14 Ιούν 2024 00:00

Συνάντηση του Δημάρχου Πύλης με την επιτροπή πλημμυροπαθών Βαλομανδρίου

Με το δήμαρχο Πύλης συναντήθηκαν σήμερα, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Βαλομανδρίου του δήμου Πύλης με τα αιτήματά τους, τα οποία συνέταξαν μετά τις πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών της καταστροφικής πλημμύρας «Daniel», με τα νέα δεδομένα.

Τα μέλη της Επιτροπής παρέδωσαν το ψήφισμα στον κ. Μαράβα με τα αιτήματα της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων, που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Κυριακή στο Βαλομάνδρι.

Ο δήμαρχος άκουσε με προσοχή και αναλυτικά τα αιτήματα και στη συνέχεια αναπτύχθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση.

Κύριο μέλημα αυτή τη στιγμή, ανέφερε ο  κ. Μαράβας, είναι η άμεση αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα, τουλάχιστον για το χειμώνα που έρχεται.

Τους ενημέρωσε πως πρέπει να ανοιχθούν άμεσα τα αγροτικά κανάλια, και γι αυτό, ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ επισήμανε πως πρέπει να συνταχθεί νέα μελέτη για τη γέφυρα του Βαλομανδρίου, για να μην εμποδίζει την ποσότητα του νερού που συγκεντρώνεται σε αυτή, και λειτουργεί σαν χωνί, εμποδίζοντας την ροή του νερού, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν, συχνά, το Βαλομάνδρι και η Φωτάδα.

Τους ενημέρωσε πως θα παρακολουθεί το θέμα και πως με το Αρ.Πρωτ. 12996/02/10/2023 έγγραφο, ενημέρωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για τα συμβάντα στο Βαλομάνδρι, με συννημένο το υπόμνημα των πλημμυροπαθών, για τις δικές τους ενέργειες.