13 Ιούλ 2024 03:42

Συνάντηση του Δημάρχου Πύλης με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας–Στ. Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας είχε συνάντηση στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Πύλης, τη Δευτέρα 15  Ιανουαρίου, με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στ. Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη, συνοδευόμενος από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Παππά.

Στην παραπάνω συνάντηση παρόντες ήταν στελέχη και διοικητικοί παράγοντες του Δήμου Πύλης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, κατ’ αρχήν ο κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, κυρίως με τον έλεγχο που ασκεί στους Δήμους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, αφού τους καλωσόρισε, ανέφερε: “Θεώρησα καλό να σας καλέσω και να σας ενημερώσω για το Φράγμα της Πύλης και την αναγκαιότητα του έργου, το οποίο θα συμβάλλει κατά πολύ στην ανάπτυξη της Πύλης, εξυπηρετώντας την άρδευση και ύδρευση του Ν. Τρικάλων, καλύπτοντας πολλά στρέμματα γης“. Τέλος, τόνισε ο κ. Μαράβας , ότι “η Πύλη, χωρίς την κατασκευή του παραπάνω έργου, θα έχει πτωτική πορεία“, ζητώντας τη βοήθεια των παραγόντων της αποκεντρωμένης, να συμβάλλει στην άμεση υλοποίηση του έργου, πιέζοντας και οι δύο φορείς την κυβέρνηση.

Ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι από τα πλέον βασικά είναι η κατασκευή του φράγματος της Πύλης, όπως και έργο του Αχελώου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την υλοποίηση των παραπάνω έργων.

Στην συνέχεια, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης κ. Παπάς, επισήμανε και αυτός με την σειρά του, την άμεση ανάγκη κατασκευής του έργου του φράγματος της Πύλης, για την ανάπτυξη της περιοχής και τα οικονομικά οφέλη που θα αποφέρει η υλοποίησή του. Επίσης αναφέρθηκε στο νέο Σχέδιο Διακίνησης Λεκάνης Απορροής (ΣΔΑΠ) όπου πρέπει να ενταχθεί το έργο του φράγματος της Πύλης.