22 Μάι 2024 11:58

Συνάντηση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων με στελέχη του Δήμου Πύλης στο Δημαρχείο Πύλης

Ενημερωτική  συνάντηση είχαν τα στελέχη του Δήμου Πύλης, οι Αντιδήμαρχοι Έργων και Αναπληρωτής του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνος Ούτρας, Καθαριότητας κ. Χρήστος Μπακάλης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ζιάκας, με το νεοσυσταθέν Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, το Σάββατο 13 Απριλίου στις 13:00 στο Δημαρχείο Πύλης,

με μοναδικό θέμα συζήτησης το καθιερωμένο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στα Περτουλιώτικα λιβάδια.

Από μέρους του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Συλλόγων Σαρακατσαναίων, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος  Λέφας, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημ. Γαλλής, ο Ειδ. Γραμματέας κ. Πέτρος Κουτσής, ο κ. Βασ. Βλαχογιάννης και η κ. Ελένη Κόκκαλη, μέλη του Συλλόγου Τρικάλων. Παρόν ήταν και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» του ορεινού όγκου κ. Γεώργιος Κωτούλας.

Ο  Αντιδήμαρχος κ. Ούτρας αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας στο Δήμο Πύλης, ανέφερε ότι ο Δήμος Πύλης πάντα είναι αρωγός  στο κορυφαίο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στην περιοχή, βοηθώντας σύμφωνα με τις δυνατότητές του στην καλύτερη επιτυχία του ανταμώματος και αυτό θα πράξει και φέτος.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν  και οι τοποθετήσεις των παρόντων  αρμοδίων Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος κ. Λέφας ζήτησε με τη σειρά του, τη βοήθεια του Δήμου στα διαδικαστικά ζητήματα, τονίζοντας ότι φέτος θα έλθουν και πολλά παιδιά από τη Βουλγαρία, αφού πρόσφατα ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας πήρε την Ελληνική Ιθαγένεια, ένα σημαντικό γεγονός για την πατρίδα μας.