13 Ιούλ 2024 03:41

Συνάντηση μεταξύ του Δήμου Πύλης, του φορέα Επαγγελματιών Τουρισμού «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΚΕΦΑΛΟΠΟΤΑΜΟΣ»

Συνάντηση μεταξύ του Δήμου Πύλης, του φορέα Επαγγελματιών Τουρισμού «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΚΕΦΑΛΟΠΟΤΑΜΟΣ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  17 Ιανουαρίου 2024 στο Δημαρχείο της Πύλης.

Η συνάντηση ήταν μία πρωτοβουλία  της νέας Αντιδημάρχου Τουρισμού κα.Μαρίνας Πανάγου προκειμένου για την «γνωριμία» της με τους τοπικούς φορείς τουρισμού.  Παρόντες φυσικά ήταν ο ΔήμαρχοςΠύλης κ.Κωνσταντίνο Μαράβας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Κωνσταντίνος Ούτρας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελάτης κ.ΚωνσταντίνοςΜπρίζης, οι κύριοι  Χρήστος Παπαγιαννάκης, Παναγιώτης Σακελλάρης, Νίκος και Ντίνος Κρούπηςαπό τον «ΞΕΝΙΟ ΖΕΥΣ», ο κ.Γιώργος Πολυγένης από το Χιονοδρομικό Κέντρο, ο κ. Άγγελος Πατσιατζής από τον «ΚΕΦΑΛΟΠΟΤΑΜΟ» και η Αν.Προϊσταμένη του Αυτ.Τμ.Τοπ.Οικ.Ανάπτυξης του Δ.Πύλης κα.ΈφηΦωτάκη. Σε έναν εκτενή και παραγωγικό διάλογο κατατέθηκαν οι θέσεις όλων των πλευρών,παρουσιάστηκαν οι στόχοι της δημοτικής αρχής, οι απόψεις και βλέψεις των επαγγελματιών, δόθηκαν πληροφορίες για έργα και υποδομές που απαιτούνται και μπορούν να στηρίξουν το προϊόν, οι προοπτικές που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή αλλά και σε βάθος χρόνου και τελικά  εξελίχτηκε σε συνάντηση εργασίας εφ’ όλης της ύλης.

Επιγραμματικά αναφέρουμε κάποιες από τις δράσεις που θα ξεκινήσουν σε συνεργασία όλων των μερών:

Δημιουργία γραφείου Τουρισμού με έδρα το Δήμο Πύλης
Βελτίωση των υποδομών εξυπηρέτησης του τουρισμού
Δράσεις προσέλκυσης επισκεπτών
Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ανταλλαγής εμπειριών
Εθελοντικές δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος
Δράσεις προβολής του Δήμου στο εσωτερικό και εξωτερικό σε συνεργασία με φορείς όπως ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Ν.Τρικάλων
Στήριξη του νέου θεσμού ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ – ΠΥΛΗΣ

Τις επόμενες μέρες η αρμόδια Αντιδήμαρχος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με άλλους φορείς όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης, ο ΟΠΟΠ, οι Πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, προκειμένου για την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίουαμφίπλευρων δράσεων.

Από το Δήμο Πύλης