06 Δεκ 2023 09:35

“Στο Βόλο το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο – Αντάμωμα Θεσσαλών”

Θεσσαλοί απ΄ όλη τη Γη θα συναντηθούν φέτος  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου στις 16 Ιουλίου 2012 για το καθιερωμένο πια Παγκόσμιο Συνέδριο-Αντάμωμα, που έχει διανύσει μια δυναμικά εξελισσόμενη πορεία τα τελευταία τρία συναπτά χρόνια σε διαφορετικούς δήμους της Θεσσαλίας.

Ο Δήμος Βόλου καθώς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι συνδιοργανωτές με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ο Ασκληπιός», ενώ τόσο το θέμα του φετινού συνεδρίου όσο και οι ομιλητές που θα τοποθετηθούν αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

« ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠ΄ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ»

Το θέμα του, ιδιαίτερα επίκαιρο και ουσιαστικό, αλλά και με διπλή στόχευση.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών πρότεινε λόγω των δύσκολων κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, έναν ανοικτό διάλογο και προβληματισμό από κάποιους διακεκριμένους Θεσσαλούς και μη, Απόδημους απ΄ όλο τον κόσμο, ώστε να γίνουν τοποθετήσεις σύμφωνα με τον τομέα που δραστηριοποιείται ο καθένας (Τεχνολογία, Εκπαίδευση, Επιστήμες κ.α.),  προκειμένου να καταγραφούν οι δυσλειτουργίες που μέχρι τώρα εμπόδιζαν στο να στηθούν στέρεες γέφυρες σε όλους τους τομείς ή να προταθούν ενδεχομένως τρόποι που θα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της Θεσσαλίας.

Βασικός υποστηρικτής του εγχειρήματος θα είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα το τμήμα Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, με υπεύθ. Καθηγ. τον κ. Χούστη,  που θα διαθέσει τη τεχνογνωσία του προκειμένου να επιτευχθεί η άρτια επικοινωνία  μέσω διαδικτύου εκείνων που λόγω των μεγάλων αποστάσεων δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν.

Η δεύτερη στόχευση αφορά την προβολή του έργου καθώς και της παράδοσης συμβολικού χρηματικού ποσού που συγκέντρωσαν οι ομογενείς-μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για το ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» στο Βόλο. Πρόκειται για ένα ίδρυμα κλειστής περίθαλψης αυξημένης φροντίδας βαριά νοητικά υστερούντων ατόμων που ξεκίνησε το 1970 να προσφέρει τις θεάρεστες υπηρεσίες του.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί Θεατρική παράσταση αφιερωμένη στους Απόδημους Θεσσαλούς «Να ζει κανείς ή να μη ζει» σε διασκευή αφιερωμένη στους Απόδημους Θεσσαλούς, σε διασκευή αφιερωμένη στους Απόδημους Θεσσαλούς «Να ζει κανείς ή να μη ζει» σε διασκευή της σπουδαίας κωμωδίας του Μελ Μπρούκς και σκηνοθεσία  των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, «Να ζει κανείς ή να μη ζει» με ένα θίασο λαμπερών, κωμικών ηθοποιών  σε ανοικτό θέατρο της πόλης, όπου θα κλείσει και το φετινό Θεσσαλικό αντάμωμα.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είναι:

Σούλα Μπαρτζιώκα, Γιώργος Πορνάρας, Μαρία Σπανού, Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη.

Η ΕΡΤ & το Δίκτυο Θεσσαλίας θα είναι Χορηγός επικοινωνίας καθώς και τα ομογενειακά μέσα του εξωτερικού «COSMOS FM» ραδιόφωνο της Ν.Υ., Ελληνική Γνώμη ομογ. Εφημερίδα στη Γερμανία, Sofia Times Magazine στη Βουλγαρία, «Πατρίδες» εφημερίδα του Καναδά. Χορηγοί επίσης είναι το ΤΕΕ και το επιμελητήριο Μαγνησίας.