25 Μάι 2024 20:04

Στο πολιτιστικό κέντρο Πύλης η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του κατηχητικού σχολείου

Στο πολιτιστικό κέντρο Πύλης διεξήχθη η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του κατηχητικού σχολείου της ενορίας του Αγίου Νικολάου Πύλης.

Συμμετείχε η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης – Γαρδικίου και Πύλης, κ. κ. Χρυσοστόμου και του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα.

​Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/12 στις 18:00 στο πολιτιστικό κέντρο Πύλης, από το κατηχητικό σχολείο της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης, με την συμμετοχή της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης.  ​Την εκδήλωση παρουσίασε η υπεύθυνη του κατηχητικού σχολείου κ. Νόνα Βασιλείου, καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους. Κατόπιν τα παιδιά παρουσίασαν ένα σκετς με την αναπαράσταση της φάτνης του Χριστού, και στη συνέχεια ​έψαλλαν χριστουγεννιάτικους ύμνος και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια καθώς και τα κάλαντα. Τέλος η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλλε και αυτή με την σειρά της χριστουγεννιάτικα τραγούδια κλείνοντας τη γιορτή, με τις δύο χορωδίες να τραγουδούν τον Άγιο Βασίλειο Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά.

Σύντομη ομιλία έκανε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης Δημήτριος Κατσαρός, αναφερόμενος στη Γέννηση του Χριστού και το θείο λόγο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ποιμενάρχης κ. κ. Χρυσόστομος , τονίζοντας τη μεγάλη αξία και σημασία που έχει η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα με την γέννηση του Χριστού, που γεμίζει τις καρδιές όλων μας με πνευματική χαρά. Επίσης συνεχάρη και τις δύο χορωδίες που με τόσο ωραίο τρόπο παρουσίασαν τους ύμνους και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, η Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κ. Μαρίνα Πανάγου, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσόλας, η Πρόεδρος του Ε.Σ. Πύλης κ. Ελένη Γκρέκου, και οι συνεργάτες του κατηχητικού κ. Χριστίνα Νικολάου, κ. Χαρούλα Μάστορα, και κ. Σταυρούλα Τσέργα. Στο αρμόνιο η κ. Δέσποινα Πλαστάρα συνόδευε τις χορωδίες , ενώ την χορωδία της Μητροπόλεως παρουσίασε η κ. Γεωργία Κράβαρη.