Στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης ΗΜΕΡΙΔΑ «Η Επικαιρότητα και η Σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που είχε σαν θέμα «Η Επικαιρότητα και η Σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που οργάνωσε ο Δήμος Πύλης και το Κέντρο Υγείας Πύλης και έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου το απόγευμα, παρουσία αρκετού κόσμου.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας έκανε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Μιχάλης Βενιζέλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναλύοντας στην συνέχεια την αναγκαιότητα υποστήριξης της ΠΦΥ.
Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα.
Κατόπιν σχετικές ομιλίες έκαναν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου αναλύοντας το ρόλο της Τ.Α. στα θέματα της υγείας.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η τοποθέτηση του Δημάρχου Μουζακίου κ. Γεωργίου Κοτσού.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας μίλησε για το ίδιο θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, αναλύοντας τον ρόλο της Περιφέρειας στην ΠΦΥ.
Ακολούθησε η ομιλία του κ. Κων/νου Αθανασάκη Διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικού Συνεργάτη ΕΣΔΥ-Τομέας Οικονομικών Υγείας, τονίζοντας το θέμα της Αξιολόγησης και προτεραιοποίησης των αναγκών της Υγείας και ιατρικής περίθαλψης στην Θεσσαλία.
Στην συνέχεια ο Ομότιμος Καθηγητής ΕΣΔΥ-Τομέας Οικονομικών Υγείας κ. Ιωάννης Κυριόπουλος, μίλησε η «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Διαρθρωτικές αλλαγές και η υγειονομική ανάπτυξη».
Τοποθέτηση έκανε και ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.