Στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης η παρουσίαση του Βιβλίου του Βασίλη Γ. Πανάγου

ΠΥΛΗ Τρικάλων «Ο Τόπος- Η Ιστορία- Οι Άνθρωποι»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πύλης, η παρουσίαση του Βιβλίου ΠΥΛΗ «Ο Τόπος-Η Ιστορία-Οι Άνθρωποι» του Συγγραφέα κ. Βασιλείου Γ. Πανάγου Δ/ντή του Γυμνασίου Πύλης στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Πύλης.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Χριστίνα Νικολάου καλώντας στον βήμα για ένα σύντομο χαιρετισμό τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Δημήτριο Κατσαρό, που συνεχάρη τον κ. Πανάγο για αυτήν την προσπάθεια να καταγράψει την Ιστορία Της Πύλης, μεταφέροντας επίσης τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσοστόμου.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης Κων/νου Μαράβα συνεχάρη τον Βασίλη Πανάγο για το εξαίρετο Βιβλίο που μετά από κόπο πολλών ετών , που ερευνά και εξιστορεί με την μεθοδικότητα του ιστορικού, περιγράφει με την γλαφυρότητα του λογοτέχνη και καδράρει τα τοπία με την ικανότητα του ζωγράφου. Τέλος ανέφερε ότι ο Δήμος Πύλης χαιρετίζει και στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.
Στην συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης κ. Δημήτριος Πανάγος, ο οποίος τόνισε τα εξής.. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και περήφανος για την σημερινή βραδιά.
Υποδεχόμαστε απόψε ένα Βιβλίο έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπάρχει για την Ιστορία του Τόπου μας. Να συγχαρώ τον Βασίλη για αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια να γράψει το αξιόλογο αυτό βιβλίο. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και να διαβαστεί από όλους μας.
Αμέσως πήρε τον λόγο ένας εκ των παρουσιαστών του βιβλίου ο φιλόλογος και ιστορικός κ. Νημάς Θεόδωρος, τονίζοντας ότι όταν πήρα στα χέρια μου το Βιβλίο είδα ότι είναι ένα καταπληκτικό πόνημα προϊόν μεγάλης αγάπης για τον Τόπο. Ο Βασίλης ο αγαπητός συνάδελφος έδειξε ότι αγαπά τον τόπο του με αυτήν την καταγραφεί της ιστορίας της Πύλης. Έκανε σχολαστική έρευνα των πηγών μέσα από τον μεγάλο όγκο των σελίδων.
Στην συνέχεια μίλησε ο κ. Κωνσταντινίδης Δημ. Καθηγητής και συγγραφέας που ανέφερε και αυτός με την σειρά το αξιόλογο βιβλίο του κ. Πανάγου, τονίζοντας η περιγραφή των γεγονότων γίνεται με αντικειμενικότητα και με συγγραφική δεοντολογία. Όλα αυτά απαιτούν πολύ κόπο για την συλλογή όλων αυτών των πληροφοριών. Ο κ. Κωνσταντινίδης παρουσίασε περιληπτικά όλες τις Ενότητες του Βιβλίου.
Τέλος ο τρίτος εκ των παρουσιαστών κ. Τριάντης Χριστόφορος Καθηγητής φιλόλογος τόνισε ότι το βιβλίου του Βασίλη Πανάγου είναι ένα έργο ζωής και είχα την συμμετοχή μου σαν διορθωτής σε αυτήν την έκδοση.. Ανέφερε και αυτός μερικά στοιχεία που εμπεριέχονται στο Βιβλίο.
Η εκδήλωση έκλεισε με την σύντομη τοποθέτηση του Συγγραφέα κ. Βασίλη Πανάγου αφού πρώτα διαβάστηκε το Βιογραφικό του από την κ. Νικολάου.
Ο κ. Πανάγος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους που βρέθηκαν στην αίθουσα τονίζοντας την αγάπη που δείχνουν για την Πύλη με την παρουσία τους. Επίσης ανέφερε δεν θα επεκταθώ στις σελίδες του βιβλίου εξ’ άλλου τα ανέπτυξαν πολύ καλά οι συνάδελφοι προηγουμένως. Αναφέρθηκε πως προέκυψε η ιδέα μέσα του να γράψει την ιστορία της Πύλης αν και δεν είναι φιλόλογος.
Ξεκίνησε αυτή η εργασία μου εδώ και 15 χρόνια μια επίπονη προσπάθεια για το μεράκι μου και την αγάπη μου προς την Πύλη. Ο κ. Πανάγος τόνισε κάποιες πλευρές του βιβλίου κάνοντας μια σύντομη αναδρομή. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους παρουσιαστές συναδέλφους του βιβλίου.
Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Άρης Τζάνης κ. Κων/νος Μπαλατσούκας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθ. Γιαννοτάκης, ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος, οι Πρεσβύτεροι Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός ,Πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης, Πατέρας Φώτιος Κωτούλας, ο Πατέρας Βασίλειος Πανάγος, οι πρώην Δήμαρχοι Βασιλείου Γ., Μιχάλης Τσιούτσιας, Κων/νος Παπαστεργίου , η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Δ/ντής του Λυκείου Πύλης κ. Δημ. Μαγγούτης, ο Δ/ντής του Δημ. Σχολείου Πύλης κ. Χρ. Τεντολούρης, Πρόεδρος του Ε.Σ. Πύλης κ Βοιτσίδης Κων., ο Αντ/δρος του Κ.Σ. Πύλης κ. Στυλιανός Παπασπύρου και Πρόεδρος Του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίουύ Πύλης.

 

 

Αλέξανδρος Γ. Τζήμας.