Στην  Πύλη  σύντομα το φυσικό αέριο

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ  ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και τα στελέχη της Εταιρείας  με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα και τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων οι δήμαρχοι και τα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν , για την τροφοδότηση της Πύλης του Νομού Τρικάλων, κα του Μουζακίου του Νομού Καρδίτσας με φυσικό αέριο που πραγματοποιηθεί το 2020.

Προβλέπεται να διατεθούν κεφάλαια ύψους-1,06  εκ. ευρώ για επενδύσεις δικτύου νέων συνδέσεων πόλη της Πύλης, πόλη του Μουζακίου  1,3 εκ. ευρώ.

Η  ΕΔΑ  ΘΕΣΣ αναμένει το επόμενο χρονικό διάστημα να παραχωρηθούν από τις δύο Δημοτικές Αρχές, οι δημοτικοί χώροι για την κατασκευή των Σταθμών Αποσυμπίεσης, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής, η έναρξη των εργασιών για την επέκταση του δικτύου διανομής θα πραγματοποιηθεί με την παραχώρηση των χώρων , έτσι ώστε η κατασκευή και η τροφοδότηση του δικτύου να ολοκληρωθούν  για να ανακαλυφθούν οι ανάγκες  των καταναλωτών τον προσεχή χειμώνα.

Τόσο  ο Δήμαρχος  ο Πύλης , όσο και ο δήμαρχος Μουζακίου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και δεσμεύτηκαν ότι εντός  μήνα θα παραχωρηθούν τα οικόπεδα στην ΕΑ  ΘΕΣΣ και θα δρομολογηθούν οι ενέργειες για την τροφοδότηση  των 7 δημοτικών κτιρίων του Δήμου Πύλης και 14 του Δήμου Μουζακίου αντίστοιχα.

Αναγνώρισαν δε, τα πλεονεκτήματα της υλοποίησης  ενός τόσο σημαντικού έργου για την σύνδεση των με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, προσφέροντας ανάπτυξη στο βιομηχανικό –εμπορικό Τομέα, εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους πολίτες και συμβάλλοντας   στην προστασία του Περιβάλλοντος.