26 Σεπ 2023 19:32

“Στην Πύλη το 5° Παγκόσμιο Βιωματικό Συνέδριο – Αντάμωμα των Απανταχού Θεσσαλών”

Στις 26-27-28 Ιουλίου η καρδιά των Απανταχού Θεσσαλών χτυπάει στο Δήμο Πύλης. Συνδιοργανωτές φέτος ο Δήμος Πύλης και η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και για πρώτη φορά υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Μετά το επιτυχημένο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τέτοια εποχή στο Δήμο Βόλου η σκυτάλη δόθηκε στο Δήμο Πύλης τηρώντας την υπόσχεση για διατήρηση στέρεων γεφυρών φιλίας και συνεργασίας.

Το φετινό Συνέδριο προσανατολίζεται στη σύσφιξη των σχέσεων, την αναβίωση ηθών και εθίμων της περιοχής.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, της «Αγίας Παρασκευής», υποδοχή σε πεδινά και ορεινά χωριά του Δήμου Πύλης. Συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία και παραδοσιακή φιλοξενία στο τέλος των πανηγυριών.

Το βράδυ συμμετοχή στο Πανηγύρι στους Γόμφους με τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 9:30 το πρωί στο Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο στην Πύλη η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου.

11:30 π.μ. στο Τοξωτό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα της Πύλης παραδοσιακά παιχνίδια προσανατολισμού για όλες τις ηλικίες με παρούσα τη νεολαία και εθελοντές γυμναστές στο συντονισμό τους. Φαγητό και χορό στη φύση.

Το βράδυ 20:30 στο πανέμορφο Δροσερό Παραδοσιακή Βραδιά. Με λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Λαογραφικά δρώμενα, παραδοσιακό φαγητό μαγειρεμένο σε καζάνια με μεράκι, χορευτικά συγκροτήματα, γλέντι και χορό για όλους.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου, με το πέρας του εκκλησιασμού θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών της Συνομοσπονδίας στο Πνευματικό Κέντρο Πύλης.

Όλοι φέτος στην Πύλη που ενώνει τους όπου Γης Θεσσαλούς μέσα από το Παιχνίδι, την Παράδοση και τον Πολιτισμό.

Η παρουσία σας ιδιαίτερη τιμή για όλους.