19 Ιούν 2024 00:36

Στην Πιαλεία ο δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας για την 4η γιορτή κάστανου

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας παρευρέθηκε την Κυριακή 5 /11 και παρακολούθησε  την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου  Πιαλείας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης-Γαρδικίου και Πύλης κ. κ. Χρυσοστόμου, παρουσία αρκετών πιστών, του βουλευτή Τρικάλων κ. Αθανασίου Λιούτα,  Αντιδημάρχων, του Προέδρου της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Κωνσταντίνου  Πατσιούρα, του Προέδρου του Συλλόγου Πεζοπορίας-Ορειβασίας Πιαλείας κ. Κων/νου Κανδύλη, της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών κ. Φανής  Υφαντή, και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πύλης.

Μετά το πέρας της θείας  λειτουργίας έλαβε χώρα το τελετουργικό μέρος όπου τιμήθηκε η αποχώρηση από τα θρησκευτικά του καθήκοντα, για την επί τεσσαράκοντα συναπτή έτη διακονίας και προσφοράς στην ενορία της Πιαλείας, του Πρωτοπρεσβύτερου Φώτιου Κωτούλα, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, ενώπιον του Επισκόπου Τρίκκης –Γαρδικίου και Πύλης κ. κ. Χρυσοστόμου, στον οποίο προσφέρθηκε χρυσός σταυρός.

Επίσης,  ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας του προσέφερε τιμητική πλακέτα.

Ακολούθησε στο παρκάκι της Πιαλείας η 4η γιορτή Κάστανου που οργάνωσε ο Σύλλογος Πεζοπορίας –Ορειβασίας Πιαλείας (Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ), με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας, της Δημοτικής Κοινότητας Πιαλείας και του Δήμου Πύλης.

Παρουσιάστηκε το χορευτικό συγκρότημα Αγίου Γεωργίου Πιαλείας, που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου  κ. Παν. Μάνου.

Προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα στον κόσμο και κάστανα ψημένα στα κάρβουνα.