20 Απρ 2024 01:28

“Στην εκδήλωση των Βλάχων στο Ζάππειο ο Αντιδήμαρχος Πύλης Γιάννης Κουτσονάσιος”

tn_zappeio 2011Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο της Αθήνας μουσικοχορευτική εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων προς τιμή των μεγάλων ευεργετών Κων/νου & Ευάγγελου Ζάππα.

Το Δήμο Πύλης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ιωάννης Κουτσονάσιο.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν βουλευτές, στελέχη της αυτοδιοίκησης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος είναι βλάχος στην καταγωγή, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας και 107 πολιτιστικοί σύλλογοι βλάχων από όλη την Ελλάδα οι οποίοι μάγεψαν τους πάρα πολλούς παρευρισκομένους με τις χορευτικές τους ικανότητες.

Το Δήμο Πύλης αντιπροσώπευσαν τα χορευτικά της Αδελφότητας Γαρδικιωτών Αθήνας & Πειραιά και του Ευεργετικού Συλλόγου Γαρδικίου με τους Προέδρους Σωτήρη Κάκια και Σωτήρη Μπουντούρη αντίστοιχα.

Ο κ. Κουτσονάσιος σε δηλώσεις του ανέφερε: “ότι με χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Οι περισσότεροι μεγάλοι ευεργέτες του Ελληνικού Έθνους ήταν βλάχοι  στην καταγωγή και αυτό μας  τιμάει ιδιαίτερα όλους τους απανταχού βλάχους. Ο Δήμος Πύλης θα είναι κοντά σε κάθε εκδήλωση η οποία προάγει τον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας μας”.